Fira di Barcelona 2010

Fira di Barcelona 2010

Val 155

Spodbudna razstava v katalonski prestolnici

AVTOR Uroš Gabrijelčič
FOTO Uroš Gabrijelčič

Tisti, ki največjo špansko navtično razstavo spremljamo že nekaj let, smo letos lahko opazili, da se nam je kazala v nekoliko pomanjšanem obsegu. Kljub opaznemu zmanjševanju sredstev, namenjenih razstavljanju, pa je bila predstavitev na dveh lokacijah zanimiva, vtis o gibanju navtičnega sektorja pa spodbuden.

Kot vedno, so tudi letos manjša plovila, opremo, napihljive čolne in zunajkrmne motorje razstavljali v dveh dvoranah, oddaljenih 20 minut vožnje z avtobusom. Ta je obiskovalce zastonj prevažal iz Port Vella, kjer se v pristanišču odvija `plavajoči` del, do kopenskega sejmiščnega prostora.

Za nas je bil najprivlačnejši ogled dvorane, kjer so razstavljali motorna plovila in manjše jadrnice. Še zlasti zato, ker smo se lahko osredotočili na izdelke španske navtične industrije. Teh praviloma ni videti po evropskih tovrstnih sejmih, razen izdelovalcev velikih in tudi pri nas znanih blagovnih znamk, kot so Rodman, Faeton in Starfisher.

Španski trg je tako kot francoski, ki je sicer neprimerno večji, specifičen, saj so plovila, ki prihajajo iz tega konca, prilagojena sredozemskim in deloma atlantskim razmeram. Veliko je torej plovil tradicionalnih oblik, sorodnih levtom in gocom, ki se ponašajo s preizkušeno obliko trupa, ki je kos značilnim in nikakor lahkim razmeram na morju. Da bi ustrezala potrebam sodobnih navtikov, so spremenili nadgradnjo, ki omogoča udobnejšo in tudi daljšo plovbo na križarjenju.

Eno takšnih plovil, ki jih izdeluje podjetje XY, je tudi najnovejši goc libeccio 25, ki že na zunaj kaže sodobne tendence: temno moder trup, ki je videti, kot bi bil izdelan iz lesa, a je plastičen, nizka nadgradnja s tikom prekrite palube, ki se dvigne le v krmarskem delu (spet iz plastike) in razna oprema, ki lajša plovbo, na primer platnena streha, vpeta na konstrukcijo.

Drugače je zasnovana najnovejša girbau 29 mladega, komaj leto dni starega podjetja, ki deluje blizu Girone, drugega barcelonskega letališča. Osem metrov dolgo plovilo je `prestižnik`, ki ga za meter podaljšuje krmna ploščad, zaznamuje pa poudarjeno velik kokpit in nadpovprečno velik krmni del. Tam se pod ravno sončno ploščadjo nahaja kabina z dvema ležiščema, v sprednjem delu pa imamo dnevni bivalni del. Zelo kakovostna in natančna izdelava narekujeta tudi ceno, ki znaša okoli 140.000 €, vključujoč tudi tikovo palubo.

Da so Španci pozorni do svoje tradicije, je kazal tudi razstavni prostor `starih` mojstrov izdelave, ki oživljajo špansko tradicijo. Ta omogoča tudi samoizdelovalcem, da se lotijo izdelave manjšega plovila iz lesa, ki ga obdelajo na tradicionalen način. Simpatično in poučno.

Manjši del so v dvoranah zavzemali razstavni prostori športnih in manjših rekreacijskih plovil, a tudi tu je bila ponudba zanimiva. In da je vselej mogoče ponuditi nekaj novega, so dokazali tudi izdelovalci nekakšnega katamarana, sestavljenega iz treh delov, kakor je videti na fotografiji. Od tod ime triple flap, ki omogoča jadranje eni osebi in to za okoli 4.950 €. Privlačno pri vsej zadevi je to, da jo je mogoče hitro razstaviti in jo za transport zmanjšati do te mere, da res ni velika za shranjevanje.

Pa še malo za šalo. Podjetje Lanoria ponuja vsakovrstna plovila in druge vodne rekvizite za otroke, da se bodo prijetnejše počutili na vodi. Med drugim tudi pedolin v obliki račke. Jaz bi ga ustrezno opremljenega s sončno ploščadjo priporočil Lady Gaga. Lahko bi z njim odplula nekam na odprto, da nam je ne bi bilo treba poslušat!

Od opreme omenimo motorček, ki plavalcu pomaga pri podvodnem plavanju. Različno močni agregati, ki stanejo od 300 do 900 €, bodo potapljaču prihranili veliko energije med potapljanjem, bistveno pa bodo povečali tudi njegov radij gibanja. Zadeva se imenuje bladefish.