Filmski večer Touch of Water

Filmski večer Touch of Water

Še dobra dva tedna nas loči od druge izvedbe filmskega večera Touch of Water.  

Na dogodku, ki bo v Kinu Komuna v četrtek, 9. maja 2019, ob 19. uri bo prikazanih več športnih filmov (surfanje na valovih, jadranje na deski, prosto potapljanje, SUP) ter naravovarstveni film Straws. Pred projekcijami filmov bo serijo fotografij Kultura Ocean predstavil fotograf Erik Emeršič.

 

Touch of Water

Vsi potrebujemo vodo. Vsi smo iz vode, a človek premočno vpliva na njeno kakovost, količino, distribucijo, celo ceno. Vodni športi niso izjema med slabimi vplivi, a hkrati prav z aktivnostmi na in pod vodo prikazujemo, kako lepa je narava in kako pomembno je, da
jo varujemo. Filmski večer TOUCH OF WATER zato ne želi biti samo to,  ampak dogodek in druženje z zavestjo, da so vodni viri omejeni in ranljivi.

Vabljeni v kino, pod gladino, med valove.


film STRAWS 
Problem onesnaževanja oceanov z plastiko eksponentno narašča vsako leto. Letno človek proizvede več kot 300 milijonov ton plastike, polovica tega je namenjena za enkratno uporabo, vsako leto pa okoli 8 milijonov ton konča v naših oceanih. To težavo lahko rešimo in to lahko storimo z izobraževanjem in angažiranjem vseh v pogovoru, da ponovno premislimo o plastiki. Izobraževalni film Straws si prizadeva spremeniti način ravnanja s plastičnimi slamicami, saj so le te povsem nepotrebne.

 

fotografska razstava Kultura Oceana  

Erik Emeršič; rojen leta 1990 v Mariboru, je diplomirani oblikovalec vizualnih komunikacij in trenutno končuje magistrski progam oblikovanje vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V študijskem letu 2015/2016 je prejel priznanje za odlične dosežke Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. V letu 2018 je prejel Merit Award na natečaju Graphis New Talent Annual 2018 iz področja grafičnega oblikovanja; “Pop- up Book”. Svoja dela je do sedaj predstavil na mnogih razstavah v Sloveniji in tuji. Trenutno živi in ustvarja v Ljubljani.  

 Partnerji dogodka: Geberit, Rip Curl, Flaška, Mares, Drytidebag, Ujusansa.

Kontakt: Matevž Maček, tel.: 31 347 210
macekmatevz@gmail.com