EP 470: Mrakova in Macarolova napredovali na sedmo mesto

EP 470: Mrakova in Macarolova napredovali na sedmo mesto

V Bourgasu na bolgarski črnomorski obali se je danes z naslednjimi tremi plovi nadaljevalo evropsko prvenstvo za olimpijski dvosed 470, v katerem nastopata tudi naši Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat). Slovenski jadralki nadaljujeta dobro, danes sta v cilj prijadrali kot peti, tretji in deveti in tako napredovali na skupno sedmo mesto.

Veronika Macarol: “Danes smo imeli res zelo lepe pogoje. Vetra je bilo okoli 16 vozlov, val je bil velik in dolg, tako da je bilo res za uživati. Glede na pogoje pa dneva nisva najbolje izkoristili, problem so nama delali starti. Zelo pomembno je bilo, da na prvo bojo prideš v ospredju, kajti potem v nadaljevanju so v takem vetru prve jadrnice kar hitro zbežale in razdalje so se večale. Mislim, da sva danes kar dobro odvozili krme, kajti če si pravilno odvozil ta velik, dolg val, si lahko veliko pridobil. To sva še najbolje izkoristili v drugi regati, saj sva obračali slabše kot deseti, potem pa regato končali kot tretji. Vsekakor, dan bi lahko boljše izkoristili, mogoče ker takoj po startu nisva bili čisti, nisva mogli optimalno voziti in tako so nama jadrnice, ki so bile bolj na čistem, kar bežale in mislim, da je bil to danes največji problem.”

Tina Mrak je optimistična: “Sva približno na polovici prvenstva, pred nama je še pet regat, tako da ni še nič izgubljenega. Jutri spet napadava z vso močjo in sigurno se ne bova tako zlahka predali. Jutri je nov dan in greva novim zmagam naproti.”

V vodstvu ostaja izraelska posadka Gil Cohen – Noa Lasry, do spremembe pa je prišlo na drugem in tretjem mestu. Na drugo sta se prebili Italijanki Elena Berita in Bianca Caruso, na tretje pa aktualni evropski prvakinji, ki branita naslov, Nizozemki Afrodite Zegers in Anneloes van Veen.