Elan 494 impression

Elan 494 impression

Val 166

Prenovljeni Elanovi liniji (elan 444 in 394 impression) bodo v begunjski tovarni letos dodali še povsem novo elan 494 impression in tako izpolnili obljubo, da bodo njihove potovalne jadrnice v okviru nove poslovne filozofije predvsem večje enote. Boot Düsseldorf je bil januarja letos idealno prizorišče za oznanitev premiere. Ne nazadnje so bili Elanovci prav na tej prireditvi deležni največjih priznanj.

Nova elanka je s skoraj 15 metri njihova druga najdaljša jadrnica doslej in se poleg tega, da bo pisana na kožo vsem potencialnim lastnikom udobnih jaht za križarjenje, spogleduje tudi s čarterskim segmentom. Poleg trikabinske namreč ponuja tudi štirikabinsko različico, ki je na tej dolžini že nekako pričakovana.

Že na prvi pogled spominja jadrnica na prepoznavno obliko predhodnic, saj ohranja privzdignjeno nadgradnjo z zašiljenimi okni, zaobljene linije kabine, ki se mehko spuščajo proti povsem ravnemu premcu, temu pa dodaja velike, v palubo ugreznjene in zatemnjene okenske površine ter po sodobni šegi kvadratna bočna okna. S pripadajočim dizajnom se vsi ti elementi združujejo v elegantne linije, tikova paluba – če se kupec zanjo odloči – pa dodaja že kar prislovično žlahtnost. Morda bi bil na tem mestu dobrodošel nasvet: tikovo palubo bi kazalo ponuditi kot opcijo, standardni rastrirani palubi pa dodati kot prvo možnost prevleke umetnih protizdrsnih mas, tudi v tikovi podobi, če kdo želi.