Elan 210

Elan 210

Val 156
AVTOR Uroš Gabrijelčič
FOTO Uroš Gabrijelčič

Premierna predstavitev nove Elanove jadrnice elan 210 na Boot Düsseldorf ne bi mogla biti časovno bolj tempirana, kot je bila, kajti v nedeljo, 23. januarja – dan po otvoritvi sejma – je bilo že znano, da je njena nekoliko starejša in štiri metre daljša sestra elan 350 osvojila naslov Yacht of the Year v svojem velikostnem razredu. Bingo!

Yacht of the year in premiera

Naš prvi obisk na letošnjem salonu navtike v Düsseldorfu je bil namenjen prav novi Elanovi jadrnici. Medtem je bila za nami tudi ljubljanska proslava 20-letnice Valovega obstoja, kjer smo med drugim tudi razglasili plovila leta 2011 in v posebnem razredu razglasili elan 350 za zmagovalko. Kot urednik Vala sem imel na proglasitvi to čast, da sem ob koncu obrazložitve naše odločitve zapisal: O tem, katera jadrnica si tudi letos zasluži naziv slovenska jadrnica leta 2011, tako sploh ni bilo nobenega dvoma!

Hm, hm, glej ga zlomka, z domala z istimi besedami so naši evropski kolegi pospremili tudi njihovo odločitev za priznanje elanu 350!

Kakor koli že, naše zanimanje je veljalo novi in za zdaj najmanjši elanki in to ne brez razloga. Z njo je namreč Elan zaokrožil svojo ponudbo navzdol, okrepil svojo novo in zdaj že močno prepoznavno linijo ter nas pustil, da ugibamo, kakšna bo videti že napovedana elan 400 in komu vse bo mešala štrene na svetovnem trgu.