Dusseldorf 2018: Premiera X4.9

Dusseldorf 2018: Premiera X4.9

 

V letu 2016 je danski X-Yachts trgu predstavil novo serijo plovil “X”. Že po prvem letu so zabeležili odlične rezultate, saj so prejeli za X43 več kot 50 naročil, kar že skoraj spominja na dobre stare čase. S prednaročili na osnovi risb pa se lahko pohvali tudi prihajajoči model X49, saj so jih do danes prejeli že osem, kar je za jadrnico te velikosti in tega cenovnega razreda velik uspeh. Vsekakor pa to ni presenečenje, saj nova linija X zahtevnejšim kupcem predstavlja optimalno združitev lastnosti X-Yachtsovih performansov in potovalnih modelov jadrnic.

Nova članica družine X, ki je na voljo v dvokabinski ali trokabinski verziji, ponuja jadralcem maksimalni jadralni užitek ne glede na to, ali gre za družinsko jadranje, oceansko plovbo ali pa radi za vikend tekmujete in zmagujete na regatah. X49 ima zelo nizko težišče, saj so tanki nameščeni pod podnicami, bulb T-kobilice pa je svinčen. Odločili so se za jambor s tremi križi, na popisu standardne opreme pa ostajajo trup v epoksi infuziji – sendviču, temperiran na 80 °C, rod rigging, optimalna obdelava podvodnega dela jadrnice in sklopljiv  trokraki propeler. Vse to bo omogočalo novi danski lepotici hitrost in udobje tako v lahnem kot tudi v močnem vetru in na valovitem morju. Notranjost jadrnice je prostorna in zračna.

Novo X49 si boste lahko premierno ogledali na sejmu v Düsseldorfu od 20. do 28. januarja 2018. Tam bodo na ogled tudi ostale X-Yachts jadrnice: X43, X49, Xc 38, Xc 45, Xp 44 in Xp 55. Predprijave za ogled sejemskih jadrnic so že v teku, zato se izognite čakalni vrsti in čimprej kontaktirajte zastopnika Špendal Miho na tel. 041 730 970.

www.x-yachts.com/sl/