Dufour 45E performance

Dufour 45E performance

Val 158

Zelo prepričljive Francozinje

AVTOR Matija Gorjan
FOTO Matija Gorjan

Štirinajst metrov udobja in zelo prepričljive jadralne zmogljivosti so zelo uspešno združili v ladjedelnici, ki jo je v La Rochellu leta 1964 osnoval Michel Dufour, inženir in velik ljubitelj jadranja.

Dufour Yachts je ena redkih francoskih ladjedelnic, ki izdeluje izključno jadrnice. Danes izdelujejo deset modelov v dveh linijah: “performance” in “grand large”. V zadnjih letih smo spoznali vrsto njihovih jadrnic iz linije “grand large”, pri katerih smo se čudili izjemno dobremu izkoristku prostora v podpalubju, a tudi spoznali, da so jadrnice kar gibčne, pri tem pa tudi zelo prijazne do posadke. Nič manj “prijazne” pa niso niti tri jadrnice iz njihove bolj jadralsko našpičene linije “performance”. Tu najdemo modele: 34E, 40E in 45E. Vse tri modele ponudijo z vrsto predpripravljenih paketov, kar prihodnjemu lastniku pomaga, da si jadrnico prilagodi potrebam in željam ali pa trenutnemu finančnemu stanju.

Jadrnico dufour 45E smo si prvič ogledali lani v jeseni. Medtem ko so jo pri Jonathan Yachting, ki to francosko blagovno znamko pri nas zastopa, za srečnega lastnika še dodatno opremili, pa je nas prehitela za jadranje precej muhasta zima, tako da smo radovednost potešili šele v prvem marčevskem tednu, ko se nam je vendarle nekaj dni zapored pokazalo sonce.

Konstrukcija

Trup najprej ročno laminirajo, sendvič iz PVC pene pa vakuumsko pripojijo. Gelcoat NPG in prvi sloj steklene volne, prepojen z NPG smolo, ščitita laminat pred osmozo. Stekloplastična utrditvena rebra so z laminiranjem spojena s trupom. Paluba je “odlita” v dvostranskem kalupu (injection moulded), kar ji daje večjo trdnost pri manjši teži. Tudi ta je dodatno utrjena in izolirana s PVC peno v sendviču, mestoma pa še z lesenimi vložki. Standardna različica ima litoželezno kobilico (1,95 m). Razmeroma globok list krmila oklepa polno ter uležajeno os in je povezan na dvoje krmilnih konzol (lewmar).

Na krovu

Ko govorim o prijaznosti jadrnice, imam seveda v mislih udobje na krovu, kako so razporejeni manevri, postavljeno in dimenzionirano palubno okovje, torej vse tisto, kar nam olajša delo na krovu jadrnice. Čeprav sodi dufour 45E v performance linijo, preseneti premišljena zasnova krovne opreme, ki bo prijazna tako polnoštevilni kot tudi okrnjeni posadki, saj je jadrnica zasnovana tudi za udobna počitniška križarjenja. Preko spuščenega krmnega zrcala, ki tvori kopalno ploščad in nosi kopalno lestev, vstopimo v velik dvodelni kokpit. V zadnjem delu ima krmar prostoren delovni prostor. Dvoje krmilnih obročev (premera 90 cm) je postavljenih na aluminijskih prostostoječih konzolah, med njima pa je 70 cm širok prehod. Zelo udobno! Tam sta v dno umeščena dva skladiščna prostora, dva pa sta še pod klopmi v kokpitu. Zaradi krmnih kabin sta seveda zmerno globoka. Dodaten večji prostor pa so namestili v premcu.