Družba Mars je predstavila izsledke globalne raziskave #TukajSemSlišiteMe

Družba Mars je predstavila izsledke globalne raziskave #TukajSemSlišiteMe

Družba Mars je predstavila izsledke globalne raziskave #TukajSemSlišiteMe, ki temelji na zavedanju, da je potrebno vzpostaviti dialog o svetu, kjer se sliši glas žensk, ne glede na spol, starost, raso, vero, … Novo poročilo, ki je bilo predstavljeno v času, ko so posledice pandemije Covid-19 vrnile napore, dosežene na področju enakopravnosti spolov za 136 let nazaj, sledi cilju, da so na tem področju potrebne korenite spremembe.

V sodelovanju z Oxford University Saïd Business School’s Future of Marketing Initiative raziskovalci in zunanjimi analitiki, ter s pomočjo strojnega učenja in mrežne analize, je izpostavljenih 28 tem, ki so jih združili v osem tem. In te teme so ženske najpogosteje izpostavile:

Konec sistemske diskriminacije in škodljivim stereotipom o spolu (80 %)

Enake možnosti v poslovnem svetu (79 %)

Več moči pri odločanju (65 %)

Podpora starševstvu (30 %)

Boljše ravnovesje na delovnem mestu/v prostem času (26 %)

Enakovredne možnosti pri izobraževanju (24 %)

Mentalna in fizična blaginja (19 %)

Konec ustrahovanj in groženj povezanih s spolom (15 %)

Predrag Milinčić, regionalni direktor Mars Balkan: »Naš namen je pomagati ustvariti okolje, v katerem se vsi počutijo enako cenjeni in imajo enake možnosti. Vendar se zavedamo, da je treba namero pospešiti z več ukrepi, če želimo spremenili to pot. Ob tem pa pomagati zagotoviti, da bodo ženske hitreje dosegle svoj polni potencial. Zato smo leta 2020 predstavili platformo Full Potential, našo platformo za ukrepanje na naših delovnih mestih, v skupnostih dobaviteljev in na trgu. Da bi pomagali določiti prednostne naloge in oblikovati smiselne, dosegljive ukrepe, smo leta 2021 začeli kampanjo #TukajSemSlišiteMe (#HereToBeHeard) in zastavili preprosto vprašanje: kaj je potrebno spremeniti, da bo več žensk doseglo svoj polni potencial. Spolna diskriminacija se mora končati. V poročilu HereToBeHeard so odgovori, ki smo jih zbrali in analizirali skupaj z našimi partnerji, za nas in podjetja povsod po svetu, načrt ukrepov, ki jih je treba sprejeti, da bi zgradili prihodnost, v kateri bo enakost spolov pravična.«