Drugi šlezijski WIN in WATER Boat Show v Katovicah je za nami!

Drugi šlezijski WIN in WATER Boat Show v Katovicah je za nami!

Med 10. in 12. novembrom je v Katovicah potekala druga izdaja šlezijske navtične razstave WIND in WATER. Najlepše jahte, luksuzni motorni čolni, najhitrejši vodni skuterji, sodobni jadralni in motorni čolni so bili predstavljeni v mednarodnem kongresnem centru, ki se nahaja v samem jedru Katovice. Na sejmu je razstavljalo skoraj 200 razstavljavcev in približno 100 jaht in čolnov.
Letos je v Katovicah vsak ljubitelj vodnih športov lahko našel nekaj zase. Obiskovalci so lahko primerjali predstavljene modele, izbirali med izdelki, ustreznimi njihovim potrebam, naročili jadra, kupili rezervne dele, jadralno opremo, izvenkrmne motorje, vrvi ali najsodobnejše navigacijske naprave.
Na sejmu so bili predstavljeni najnovejši nacionalni in mednarodni trendi. Ljubitelji jadranja so lahko občudovali dve najsodobnejši jadrnici – Antila 24.4, ki je bila nominirana na izboru Yacht of the Year 2018 na Poljskem v organizaciji revije “Żagle” in Maxus evo 24.
Najmanjša jahta letošnjega sejma v Katovicah je bila jadrnica Mini 230, verjetno najmanjša regatna jadrnica na svetu – namenjena otrokom in odraslim, pa tudi invalidnim jadralcem, ki jadrajo solo.
Navdušenci motornih čolnov so si lahko ogledali razstavljen katamaran Topcat K4X. Zanimivi modeli so bili razstavljeni na razstavnih prostorih uvoznikov plovil s strani francoskih, nemških, slovenskih in italijanskih ladjedelnic.
Najnovejše elektromotorne modele je predstavil Parker, podjetje, ki se hitro razvija na vseh tržiščih po celem svetu. Na razstavnem prostoru ladjedelnice Delphia Yachts so gostje lahko občudovali Yacht of the year 2017 na Poljskem, Nautica 1150 Voyage za udobno in zmerno plovbo.
Balt Yacht, eden največjih poljskih proizvajalcev, je predstavil spektakularno plavajočo hišo Sun Camper in Titan 818, ki je izbira množice navdušencev. Poleg tega je Eskapader, ki je nastopil na drugem Šlezijskem sejmu WIND in WATER, pokazal majhen motorni čoln na prostem, Escapade 600 Open.