Dobro obiskan velikonočni vikend na naši obali

Dobro obiskan velikonočni vikend na naši obali

AVTOR Turistično združenje Portorož g.i.z., Lea Šuligoj
FOTO Ubald Trnkoczy

V času velikonočnih praznikov so turisti ustvarili 14.800 hotelskih nočitev. Marca kar 23 % več nočitev v primerjavi z lani. V Portorožu je zaživel muzej damskih torbic.

Za nami je pester in dobro obiskan velikonočni vikend. V občini Piran so od sobote do ponedeljka zabeležili 14.800 hotelskih nočitev, kar je 3 % manj kot v času lanske velike noči (4.-6. april 2015), ki je bila po rezultatih izjemna. V primerjavi z letom 2014 (18.-21. april 2014) so bili letos rezultati za 21 % boljši.
Veliko hotelov je bilo polno zasedenih, v povprečju pa so bili do 90-odstotno zasedeni. Prevladovali so tuji gostje, ustvarili so kar 89 % vseh nočitev, med njimi je bilo največ italijansko in nemško govorečih turistov. Opaziti pa je bilo tudi veliko dnevnih obiskovalcev.
V Portorožu in Piranu sta potekali velikonočni tržnici, ogromno obiskovalcev pa je pritegnila tudi 24. velikonočna regata Sailing Point Easter Regatta, ki jo organizira JK Pirat in je letos privabila več kot 500 udeležencev iz 14 držav.
9. in 10. aprila pa se nam obeta še ena velika športna prireditev, saj bodo obalne občine preplavili tekači 3. istrskega maratona.
 Leto 2016 se je v turističnem smislu dobro pričelo. Januarja so v hotelih občine Piran zabeležili 5 % več nočitev, februarja 2 % več, v 28 dneh marca pa kar 23 % več.

Muzej damskih torbic v Portorožu
V petek se je v Portorožu odprl nov muzej damskih torbic, v katerem si lahko obiskovalci ogledajo več kot 500 izjemnih eksponatov od 18. stoletja do danes. Muzej predstavlja novo atraktivno vsebino in doživetje, ki se naslanja na modno in turistično zgodovino kraja. Muzej je ustanovil in ga vodi MEDITERANUM, Zavod za revitalizacijo mediteranske kulture Piran.