Dioptrija in sonce

Dioptrija in sonce

Progresivna sončna očala

 

Pred nami so dnevi, ki prinašajo veliko sonca in zahtevajo potrebno zaščito za naše oči. Tudi tistim, ki nosite očala za daleč in blizu (progresivna očala), so na voljo sončna očala, s katerimi boste lahko videli na daleč in hkrati na blizu. To pomeni, da boste lahko na soncu nemoteno izostrili obzorje ali brali svojo najljubšo knjigo.

Točno dioptrijo je mogoče vdelati tako v klasična sončna očala kot tudi v športno ukrivljena sončna očala. Ker se pri ukrivljenih očalih naročijo posebna športna stekla s točnim preračunom dioptrije, na robu korekcijskega stekla ni popačenja. Izbirate lahko med različnimi barvami zatemnitve. Nekatere barve naredijo sliko bolj ostro, kontrastno ter povečajo občutek za globino oz. razdaljo do objekta. Tudi polarizacija je možna izbira, ki pripomore, da se od odbojnih površin ne blešči. Zelo uporabna je na morju, v gorah in na mokri cesti. S polarizacijskimi očali pri pogledu v vodo izrazito bolje vidimo dno pri sidranju ali vožnji v plitvih zalivih.

Za vsa strokovna vprašanja in individualne želje pri izdelavi sončnih progresivnih očal so vam na voljo v optiki Moj optik v Ljubljani ali na telefonski številki +386 31 687 565.

www.mojoptik.si