Destinacija Portorož & Piran se predstavlja na najpomembnejših trgih

Destinacija Portorož & Piran se predstavlja na najpomembnejših trgih

AVTOR Turistično združenje Portorož, g.i.z., Lea Šuligoj
FOTO arhiv Turistično združenje Portorož g.i.z.

 Turistična destinacija z največ prenočitvami v državi se je minuli teden predstavila najpomembnejšim italijanskim novinarjem s področja turizma in wellnessa. Junija sledijo tudi predstavitve na drugem najpomembnejšem trgu – v Avstriji.

V četrtek, 14. maja, je v Milanu potekala predstavitev destinacije Portorož & Piran za izbrane novinarje s področja turizma in wellnessa. Ob priložnosti svetovne razstave EXPO je ekipa Turističnega združenja Portorož v sodelovanju z agencijo AT Comunicazione iz Milana organizirala promocijski dogodek v središču mesta. Glavna tema predstavitve je bila, tako kot na razstavi EXPO, kulinarika. Novinarji so lahko delček bogatih istrskih kulinaričnih užitkov tudi okusili, za kar so poskrbeli Irena Fonda s ponudbo piranskega brancina, Matej Lisjak z oljčnim oljem Slovenske Istre in Simo Komel s Kraljestva pršuta. Ponudbo so obogatili s piranskim solnim cvetom ter refoškom in malvazijo Korenika Moškon. Dogodek v prijetnem ambientu hotela Milano Scala je obiskalo kar 23 novinarjev znanih medijev, kot so Vogue, Donna Moderna, Vanity Fair, Dove, Bell’Europa, Confidenze, Intimità, F, Starbene, Il Giornale idr. Zbrane sta nagovorili podžupanja občine Piran Meira Hot in v. d. direktorice Turističnega združenja Portorož Patricija Gržinič.

 V zadnjem mesecu je v soorganizaciji Turističnega združenja Portorož destinacijo obiskalo  veliko turističnih novinarjev. Gostili so na primer skupine nemških, madžarskih in izraelskih novinarjev. Portorož in Piran pa sta obiskala tudi ameriška novinarja Simon in Susan Veness, ki pišeta za spletno stran bbc.com z več kot 2 milijonoma ogledov mesečno. V začetku maja so na študijski turi gostili kar 43 turističnih agentov, ki so se v Sloveniji mudili zaradi turistične borze SIW (Slovenian Incoming Workshop).

Naslednja predstavitev destinacije Portorož & Piran bo že ta petek, 22. maja, na Dunaju. V sodelovanju z agencijo SPIRIT se bodo predstavili v Evrovizijski vasi pred dunajsko mestno hišo. 10. junija pa se bodo ravno tako na Dunaju udeležili ekskluzivnega promocijskega dogodka za avstrijske novinarje v sodelovanju z agencijo Stromberger PR.

Turisti iz Avstrije in Italije so najštevilčnejši med tujimi gosti destinacije Portorož in Piran. V letu 2014 so Avstrijci ustvarili 209.860, Italijani pa 202.490 od skupno 1.350.491 nočitev.

10. maja se je zaključil letošnji tečaj za lokalne turistične vodnike. 14 udeležencev je uspešno opravilo izpit in bodo obiskovalcem kmalu predstavljali turistične zanimivosti Slovenske Istre. Seznam vseh vodnikov z licenco za vodenje po treh obalnih občinah Koper, Izola in Piran najdete na Turističnem združenju Portorož.

www.portoroz.si