Delphia escape 800

Delphia escape 800

Val 168

Nadaljevanje uspešne serije

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Delphia

Delphia escape 800 je že tretji model v seriji motornih plovil poljske ladjedelnice Delphia v samo dveh letih. Oba predhodna modela, escape 1050 in escape 1350, sta požela izjemne uspehe na mednarodnih trgih, navkljub navtični industriji ne prav prijaznim časom.

Delphia escape 800 je pomanjšana različica večjih sester in oblikovno sledi njunim linijam trupa in palube v svoji preprosti, toda izjemno funkcionalni maniri s prav tako izjemnim izkoristkom volumna v notranjosti in na palubi. Prav v delphio escape 800 tako zastopniki kot tudi izdelovalec polagajo največ upov, saj je bilo prav po manjšem modelu največ povpraševanja. In zdaj je tu!

Zasnova

Jahtica je, kot predhodna dva modela, zasnovana kot hard top plovilo izpodrivnega tipa, le da je ta model mogoče opremiti tudi z zunajkrmnim motorjem. Hard top se razteza čez celoten kokpit in ga je mogoče zapreti s ponjavami, tako da je lahko v kokpitu prijetno, tudi če nas ujame dež. Pri tem velja omeniti zračenje, za katero je v kokpitu dobro poskrbljeno, saj je mogoče odpreti stranska panoramska okna in strešno okno. Krmna ploščad in kokpit sta povezana s prehodom in tvorita prijeten prostor, za posedanje ter prijetna kosila in večerje, poležavanje in nastavljanje sončnim žarkom pa je namenjena paluba na premcu.

Krmarsko mesto je, kot smo vajeni ob desni strani. Armaturna plošča nudi veliko prostora in možnosti za nameščanje različne elektronske navigacijske opreme, udoben vrtljivi stol pa bo krmarju nudil obilje udobja med plovbo in na sidru v prijetni družbi. Stolu je mogoče privzdigniti del sedala, saj je manevriranje stoje lažje, krmar pa ima nad okolico tako boljši nadzor.

Med opremo najdemo vse, kar nudijo veliki. Prha na krmi, kopalna lestev, električni sidrni vitel, popolnoma opremljena kuhinja, salon in dve prostorni kabini in prostoren toaletni prostor.

Ni kaj, zopet moramo pohvaliti izjemen izkoristek prostora, saj redko kateri motorni čoln na 8,3 metrih skupne dolžine premore vse to, pa tudi marsikatera jadrnica do 9 metrov dolžine bi lahko zavidala escapu 800 prostornost in udobje.

V osnovni izvedbi z 21,3-kilovatnim Nannijevim dizelskim motorjem delphia escape 800 stane 54.900 € + DDV, brez motorja pa 41.900 € + DDV. Pri našem zastopniku sta na voljo še različici z zunajkrmnima motorjema, in sicer z Mercuryjem 25, s katerim escape 800 stane 48.550 € + DDV, in z Mercuryjem 50, s katerim je zanjo treba odšteti 50.900 € + DDV.