Delphia 1150 Voyage – Privlačen dizajn

Delphia 1150 Voyage – Privlačen dizajn

    Na pravkar končanem sejmu Boot 2016 v Düsseldorfu je bila predstavljena povsem sveža Delphia Escape 1150 Voyage. Zunanja linija je moderna, boki visoki, steklene površine pa velike. Barka je tako kot ustvarjena za elegantna križarjenja v vseh razmerah, saj je prostora dovolj tako na prostem kot v salonu in podpalubju.
    Naslonjalo velike in udobne sedežne klopi v kokpitu je moč poklopiti v sončno ploščad, drsna vrata pa povezujejo kokpit in svetel salon, ki sta v isti ravnini, zato se lahko povežeta. S tem nastane prostoren dnevni prostor z veliko svežega zraka in svetlobe, ki je kot nalašč za prijetno druženje večjega števila ljudi. Na levi strani salona je kuhinjski blok, nasproti pa je sedežni kot z mizo, ki jo je mogoče spustiti in ustvariti dodatno ležišče za dve osebi. Pred sedežnim kotom je krmarsko mesto, ki je dvignjeno. Krmar ima tako izjemno dober pregled nad plovilom in okolico, upravljanje pa je s tem enostavno tudi pri plovbi in manevriranju v majhnih pristaniščih. Del serijske opreme so še vrata za prehod iz krmarskega mesta neposredno na prehod na premec. Celotna posadka je tako lahko med plovbo skupaj, pa čeprav nekdo upravlja s plovilom, nekdo kuha, ostali pa uživajo v plovbi ali počivajo na sedežni garnituri v salonu oz. na krmi. Na premcu plovila je velika sončna ploščad, na katero lahko namestimo blazino za udobno poležavanje na soncu.
    Paluba je namenjena dnevnemu bivanju, levo od krmarskega mesta pa je prehod v podpalubje plovila, ki skriva dve razkošno odmerjeni kabini, vsaka pa ima tudi svoj toaletni prostor. Velika mera zasebnosti je tako zagotovljena, tudi če na krov povabimo goste.
    Kar se tiče pogona, lahko izbiramo med dizelskimi motorji Nanni ali Volvo Penta od 50 KM do 370 KM. Več informacij o novem modelu in ostalih plovilih iz ladjedelnice Delphia je na voljo pri zastopniku, podjetju As boats iz Frama.
    www.as-boats.si