Defender širi svoje vrste

Defender širi svoje vrste

Defender se je z novo generacijo uspešno prestavil v prihodnost, pri čemer mu je uspelo obdržati šarm tradicije in terenske zmogljivosti. Dobre prodajne številke potrjujejo uspešnost recepta in dobro sprejetost Defenderja med ljubitelji. Land Rover se je zato odločil, da razširi vrste modelov in tako poleg klasične ponudbe kupcem ponudi tudi bolj prilagojene verzije Defenderja, take, ki bodo že »iz salona« ustrezali njihovim specifičnim željam in življenjskemu slogu.

Najbolj zanimiva in izstopajoča različica je Defender 130 Outbound. Gre za daljšo verzijo Defenderja z oznako 130, ki je v konfiguraciji Outbound namenjena tistim, ki se s svojim vozilom ne bojijo odkrivati novih svetov in iskati novih pogledov. Na voljo je izključno s petimi sedeži in ima posledično še večji potencial za raziskovanja pokrajin. Ljudem z aktivnim in pustolovskim življenjskim slogom omogoča, da spakirajo vse, kar potrebujejo, ko se odpravijo na svoje pustolovščine v neznano. Z do 2.516 litri (oziroma 1.329 litrov s postavljenimi sedeži v drugi vrsti) prtljažnega prostora), nudi dovolj prostora za opremo, zaradi katere so lahko raziskovalci, ki si želijo največje vsestranskosti in praktičnosti, na vsaki pustolovščini popolnoma sproščeni.

Edinstvene izboljšave zunanjosti, kot so strešni nosilci in terenske gume, zagotavljajo, da vozilo Defender 130 Outbound izstopa, kamorkoli ga boste zapeljali. V notranjosti sta razkošje in vsestranskost ujeta kabini, kjer se neopazno prepleta surova uporabnost in prefinjeni detajli. Električno ogrevana in hlajena sedeža v prvi vrsti sta pomična v 14 smeri in prevlečena z usnjem Windsor v barvi Ebony s semišem Dinamica® in tkanino Robustec. Videz dopolnjuje ogrevan volan iz semiša, stropna obloga v barvi Ebony Morzine in prečni nosilec v barvi Satin Black. Defender 130 Outbound je na voljo z bencinskim motorjem P400 ali dizelskim motorjem Ingenium D300. Oba se za optimalno zmogljivost in učinkovitost ponašata s tehnologijo blagih hibridnih vozil (MHEV), s katero omogočata udobno in hitro vožnjo po cestah, obenem pa zagotavljata dovolj navora tudi za resno terensko vožnjo izven urejenih cest.

Ponudba vozil Defender 130 se je razširila tudi z novo možnostjo, ki pod pokrovom motorja skriva ognjevit 5-litrski motor V8, podprt s tlačnim polnilnikom, in nudi prepričljivo kombinacijo zmogljivosti in uglajene vožnje. S svojimi 525 KM in navorom 610 Nm vozilo Defender 130 pospeši od 0 do 100 km/h v samo 5,7 sekunde (od 0 do 60 mph v 5,4 sekunde).

Kam boste nastavili smer?