December-januarska Val navtika – jo že imate?

December-januarska Val navtika – jo že imate?

Val205

Nihče se ne bi branil, če bi ga decembrski dobri možje obdarovali  z Monte Carlo 6, avantgardnim plovilom, ki polni strani december-januarske testne rubrike. Marsikdo bi se pod drevescem razveselil Sailjet 40, Jeanneaujevega Merry Fisherja 695 ali ameriškega Searaya 21 spx, ki jih je prav tako moč najti na Valovih straneh, posvečenih testiranjem plovil. Valovi novinarji smo sicer tudi v letu, ki je pravkar minilo, preizkusili veliko plovil, tudi zato nam je pripadla čast, da sodelujemo na izboru BoB, katerih finalisti so znani in jih lahko najdete v tokratni številki.
Vasilij Žbogar je s prvo osvojeno medaljo na svetovnem prvenstvu na vrhuncu svoje kariere, v našem osrednjem intervjuju med drugim razkriva, kakšni so načrti za naprej. Obširneje tokrat poročamo še iz nezadržno rastočega sejma BBS 17.0 ter METS-a 2015, ki sta vse bolje obiskana tudi s strani slovenskih razstavljavcev in obiskovalcev. Pišemo tudi o številnih projektih – o jadrnici X4, ki prihaja iz ladjedelnice X-yachts; o Bavarijinem projektu DA10; avanturist Mark Požlep pa prek strani reportaže nadaljuje s predstavitvijo svojega unikatnega projekta Hogshead 733.
Kar se novosti tiče – med drugim prek testiranja predstavljamo Yamahine modele Waverunner 2016; ko pa je govora o nasvetih, ne moremo mimo ventilacije na plovilu, ogrevalnemu sistemu Kabola, nazorno pa so predstavljeni tudi vetrovi našega področja.
Zagotovo so tudi v teh dneh na vaši mizi morske dobrote, tokratni Val prinaša obilo predlogov za njihovo pripravo oziroma informacije, kje je odlične, preproste recepte moč najti.
Naj bodo zimski dnevi okusni, predvsem pa jih preživite v prijetni – tudi Valovi – družbi!

Ekipa Val navtike