Danes svoja vrata odpira 21. Internautica – vabljeni k obisku!

Danes svoja vrata odpira 21. Internautica – vabljeni k obisku!

Danes svoja vrata že 21. odpira INTERNAUTICA, najpomembnejši jadranski navtični sejem, ki bo kot običajno svojim obiskovalcem in javnosti predstavil mnoge novosti in dosežke navtične industrije. Na pokritih razstavnih prostorih bodo razstavljavci predstavljali predvsem navtično opremo, raznovrstne pripomočke, športna oblačila, obutev, na zunanjih razstavnih površinah in morskih privezih pa si bodo obiskovalci lahko ogledali novosti iz sveta športnih motornih plovil, motornih jaht in jadrnic.

Tudi letošnja INTERNAUTICA bo premierno predstavila številne modele motornih plovil in jadrnic ter hkrati poskrbela tudi za predstavitev energetsko-učinkovito zasnovanih plovil in projektov, okolju prijaznih, trajnostnih in gradbeno učinkovitih tehnologij ter inovativnih pogonskih in hibridnih sistemov, ki zmanjšujejo porabo goriva in emisij v okolje.

Med prijavljenimi sejemskimi premierami so ABSOLUTE – NAVETTA 52, sodobna jahta, ki združuje bogate izkušnje gradnje plovil, tehnološke inovacije, izjemen slog, varnost, udobje in visoko učinkovitost pri porabi goriva, DRAGONFLY 25, visoko zmogljiv trimaran, nagrajen z naslovom Yacht of the Year 2016 v kategoriji večtrupnih plovil ter zmagovalec revije Sail za leto 2016 v ZDA, CRANCHI ZAFFIRO 35, predstavnik nove generacije najbolj uspešnih cruiserjev linije “Zaffiro”, priznane italijanske ladjedelnice Cantiere Nautico Cranchi, OVERBLUE 44 – “Homeboat” jahta, ki ponuja vse udobje sodobnega doma, je enostavna za vzdrževanje, izdelana po sodobnih ekoloških kriterijih, cenovno konkurenčna in primerna za križarjenje v vseh pogoji, prestižna jadrnica SOLARIS 50, nagrajena z naslovom Yacht of the Year 2016 v kategoriji Performance Cruiser in ne nazadnje izjemna tehnološko in oblikovalsko dovršena 34 meterska motorna jahta DREAMLINE. To je seveda le nekaj premier in novosti zanimivega programa, ki ga prinaša INTERNAUTICA 2016.

Poleg tradicionalnega SUP tekmovanja, ki šteje za pokal Slovenije, regate starodobnih plovil in predstavitve starodobnih avtomobilov, so napovedani številni zabavni in zanimivi družabni dogodki, me drugim tudi predstavitve varnostnih postopkov EMERGENSEA v primeru reševanja različnih težav med plovbo.

V okviru razstavnih programov Internautice bo poleg Zelene Avenije, ki bo predstavila nove dosežke na področju zelene mobilnosti, učinkovite rabe energije in trajnostnega razvoja novih tehnologij, mogoče spoznati tudi nekatere domače in tuje ponudnike storitev s področja “Karavaninga”, ki se v mnogih točkah srečuje z navtičnim načinom življenja.

Mednarodna žirija navtičnih strokovnjakov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Italije tudi letos pripravlja nominacije za podelitev prestižnih nagrad za “Jadransko Plovilo Leta”. Nagrade bodo podeljene na tradicionalni petkovi večerni prireditvi INTERNAUTICE.

Več na http://www.internautica.net/sl/, sicer pa vabljeni tudi na razstavni prostor Val navtike, kjer bomo skupaj z našimi zvestimi bralci obeležili 25. letnico izhajanja revije, in sicer v soboto, 7.5.2016, med 11 in 18. uro – tudi z osvežilnimi sladoledi Ljubljanskih mlekarn.