Danes se pričenja 22. Biograd Boat Show!

Danes se pričenja 22. Biograd Boat Show!

Marina Kornati, Biograd na Moru, 21.–25. 10. 2020

default

 

 

Biograd Boat Show, ki se je v zadnjih 21 letih uveljavil kot vrhunski navtični dogodek, je med redkimi navtičnimi sejmi na svetu, ki bodo potekali kljub globalni pandemiji. Glede na okoliščine se bo razstava odvijala v skladu s priporočili in ukrepi pristojnih organov za zagotovitev čim večje zdravstvene varnosti vseh razstavljavcev in obiskovalcev ter vseh udeležencev sejma. Organizator, Ilirija d.d ., je ustanovila Službo za varnost pri delu, zdravje in varstvo okolja; strokovno in operativno ekipo, ki jo vodijo izobražene in usposobljene osebe s področja nadzora in varovanja zdravja, varnosti in higiene pri delu ter zdravstvenih standardov in postopkov v operativnih procesih. V času sejma bo posebna pozornost namenjena spoštovanju vseh predpisanih epidemioloških ukrepov, začenši s sistematičnim nadzorom števila obiskovalcev, merjenjem njihove telesne temperature, dezinfekcijo rok, evidenco njihovih kontaktnih podatkov; vsem obiskovalcem in razstavljavcem pa bo ob vhodu na voljo zaščitna maska ​​za enkratno uporabo.
Čeprav je večina navtičnega sejma na prostem in zato obiskovalci ter razstavljavci večino časa preživijo na svežem zraku, bodo letos smeri gibanja skozi razstavišče ter vhodi in izhodi označeni, da olajšajo predpisano fizično razdaljo, vhodi / izhodi v razstavne dvorane bodo dodatno nadzorovani. Na vseh vhodih v razstavne dvorane ter v smereh, v katerih se bodo obiskovalci gibali, bodo postavljena dezinfekcijska mesta, v vseh predhodno postavljenih fiksnih objektih marine pa bo tudi več kot 20 dodatnih dezinfekcijskih mest, izvajala se bo vsakodnevna dezinfekcija dvoran in drugih fiksnih objektov.

Zavedajoč se vloge in pomena Biograd Boat Showa za navtično industrijo in turizem, bo sejem zagotovo pospešil in olajšal B2B mreženje za pripravo poslovnega leta 2021. Biograd “B2B”, platforma za poslovno mreženje navtičnega sektorja, letos ponuja navtičnim podjetjem sodelovanje na daljavo in načrtovanje sestankov s člani B2B iz Biograda prek video klepeta Zoom. Zainteresirana navtična podjetja se lahko prijavijo prek spletnega mesta Biograd Boat Show. V okviru Biograd B2B bo Hrvaška gospodarska zbornica organizirala svoje 4. HGK navtične dneve, kongresni program pa bo podaljšan na tri dni (od 21. do 23. oktobra). Prisotna bodo številna navtična združenja, zasebna podjetja iz navtike in turizma ter predstavniki državne institucije. V okviru Biograda B2B bo v dvorani B v zahodnem delu Marine Kornati potekal Croatia Charter Expo. Čarter podjetja lahko svoje storitve predstavijo na lastnih plovilih, na pomolu 14. Na letošnjem Croatia Charter Expo imajo registrirana čarter podjetja floto več kot 1.600 plovil. Čarter agenti (posredniki), ki se fizično ne bodo mogli udeležiti Croatia Charter Expo, se lahko prek B2B platforme registrirajo kot virtualni obiskovalci in se za minimalno plačilo dogovorijo za video sestanke z razstavljavci v Biogradu.

www.bbs.com.hr

 

default