Damian Merlak

Damian Merlak

Val 265
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO osebni arhiv Damiana Merlaka, Žiga Intihar, Lipar Design Photography

Eden od najbogatejših Slovencev, Damian Merlak, za javnost ni več tako nepoznan, niti skrivnosten. Že davno je razkril kako je prišel do svojega premoženja in kako z njim upravlja ter kje se je začasno naselil. Ne boji se prihodnosti in obožuje tehnologijo, obenem pa verjame, da človeštvo ne bo moglo v nedogled izkoriščati našega planeta, zato je velik pristaš sodobnih tehnologij in inovacij. Zaradi njih se današnja podoba sveta spreminja, pa tudi življenje na njem. Damian Merlak je kljub svojemu premoženju z nogami trdno na tleh in čeprav še vedno verjame v Bitcoin, so danes njegove investicije povsem drugje. Med drugim ima rad tudi jahte in morje, kjer si zadnja leta s prijatelji in znanci privošči poletni oddih.

Ob pravem času ste vstopili v kripto svet in iz njega odnesli bogate sadove. Ali se vam tudi sedaj svita, kaj bo v prihodnje prineslo najvišje donose?

DM: Najvišje donose v tem trenutku pričakujem od kredita po fiksni obrestni meri na 20 let. Vem, da se sliši čudno. Kako je kredit lahko investicija? A je precej enostavno. Razlika med inflacijo in obrestno mero, ki jo plačujete, je dejansko vaš donos. Varčevanje se kaznuje, zadolževanje se nagrajuje. Narobe svet, ampak v njem živimo in treba je igrati po takih pravilih…

Več si lahko preberete v junijski izdaji revije Val navtika, št. 265.