Daleč od zvrtinčenega vetra

Daleč od zvrtinčenega vetra

Val 142

Tehnike jadranja

AVTOR Robert Rodman
FOTO arhiv Val

Poiskati in najti ustrezen kanal s svežim in nezvrtinčenim zrakom (vetrom) so sanje vsakega regatnega jadralca. Še zlasti to velja za olimpijske razrede in razrede monotipov, kjer jadralci uporabljajo skoraj povsem enake jadrnice.

Štartati na regati, kjer so vse jadrnice enake in kjer imamo na štartu dve (match race), deset (flota) ali petindvajset in več jadrnic (regate monotipov), vsekakor ni preprosto. To velja tudi za naše regate, kjer se na skoraj vsaki regati pojavijo tudi vsi tisti, ki se na jadranje res spoznajo. Med kopico imen najdemo tudi veliko nekdanjih svetovnih in evropskih mladinskih prvakov. To pomeni, da sta se zagnanost in nivo jadranja v zadnjih letih po osamosvojitvi krepko dvignila, mogoče tudi nadpovprečno glede na druge evropske države.

Drugače povedano, odlično štartati med kopico najboljših in sposobnost, da si s tem še pridobimo ustrezen prostor (svež in neoviran veter), je zelo težko. Navadno je prostora skoraj vedno premalo, velika večina jadrnic je vedno na favorizirani strani in krmarji so izredno skoncentrirani na predštartne manevre, obenem pa še zelo agresivni. Pa vendar, če nam takšen štart uspe, potem je to vsekakor najboljša in najpomembnejša taktična odločitev, ki že v samem štartu predstavlja prednost, obenem pa se nam bo pozitivno obrestovala skozi vso regato. Prav zato vedno in nenehno ponavljamo, da je uspešen štart več kot pol dobljene regate.

Kaj sploh pomeni kanal s svežim in neoviranim vetrom? Na nek način bi tako lahko poimenovali koridor (ali kanal, prostor) s svežim in nezvrtinčenim vetrom, v katerem lahko poljubno jadramo. Nihče nas ne sili, da jadramo prekomerno v veter in ustavljamo jadrnico, ter od vetra, ko jadramo po daljši poti. Torej lahko jadramo optimalno glede na razmere, z največjo možno hitrostjo, ki jo seveda uspemo ali smo jo sposobni doseči. Navsezadnje nam bo ugoden in neoviran pretok zraka omogočal čim hitrejše jadranje proti oznaki ali boji, ter možnost, da je naš premec jadrnice vedno pred nosom naših najresnejših in najbližjih tekmecev. Za lažje razumevanje tega koncepta bomo vzeli primer pol kroga in petih dolžin jadrnice. Taktično dosegamo pravi položaj takrat, ko se levo in desno od nas v polkrogu petih dolžin ne pojavlja nobena jadrnica, razen v primeru: jadrnica na privetrni strani je lahko bližje, vendar naj njen kljun ne bi bil pred našim krmarjem, kljun naše jadrnice naj bo pred kljunom jadrnice, ki jadra vzporedno z nami na zavetrni strani.