Croatia Boat Show – nov zagon splitskega navtičnega sejma

Croatia Boat Show – nov zagon splitskega navtičnega sejma

Val 237

Croatia Boat Show, ki se bo odvijal letos med 10. in 14. aprilom, je v zadnjem obdobju doživel nov velik zagon. Nekdaj po velikosti šesti največji sejem na svetu je lani, ob jubilejni 20. izdaji, doživel svojevrstno renesanso, ko je na vrh organizacije ponovno stopil Vicenco Blagaić. Število obiskovalcev in razstavljavcev se je povečalo za 100 %. Tudi načrti za letošnje leto so ambiciozni. Prodajna ekipa CBS-ja je obiskala vse najpomembnejše navtične igralce v Evropi, obnovili so stike s starimi strankami in nagovorili nove, letos bi tako morala biti v Splitu prisotna vsa tista večja imena, ki so bila na navtičnem sejmu v tem dalmatinskem obmorskem mestu že prisotna v preteklih letih. Pričakuje se tudi povečanje števila manjših plovil in navtične opreme.
Pomembna novost je nadaljnja širitev sejmišča v morskem delu ter popolnoma nov koncept organizacije razstavnega prostora. Dvema plavajočima ploščadma v velikosti 800 m², na katerih se je nahajal Yacht Club s svojimi gastronomskimi in zabavnimi zmogljivostmi, bo v aprilu na zahodni obali Splita priključena še ena velika platforma v velikosti 92 x 28 metrov oziroma s površino 2.600 m², ki bo delovala kot Yacht Club in predstavljala prostor za poslovne ter družabne dogodke, pa tudi za razstavni prostor.
Še ena edinstvena atrakcija za razstavljavce in obiskovalce 21. izdaje Croatia Boat Showa je dogodek Botanic Terrace Show, ki bo popolnoma spremenil koncept sejma. Celotno območje Croatia Boat Showa, vključno z morskim delom na ploščadih in pontonih, bo oplemeniteno z drevesi, cvetjem in drugimi rastlinami, kar bo ustvarilo pravi zeleni labirint, ki bo obiskovalce usmerjal skozi razstavne prostore. Sejem bo videti kot urbana džungla, kulise pa bodo razstavljena plovila. Na navtičnih sejmih takšnega koncepta še nismo videli, vse pa bo, kot rečeno, začinjeno z vrnitvijo vodilnih svetovnih proizvajalcev jaht na sejem.

www.croatiaboatshow.com