Cranchi sixty 4 ht

Cranchi sixty 4 ht

Val 151

Admiralski cranchi

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski

Največji in najnovejši cranchi ponuja agresivno in modno zunanjost, minimalistično notranjost s tremi kabinami, priljubljeno trdo streho in brezhibno izolacijo strojnice. Preizkusili smo ga v našem morju, toda v pravem deževnem nalivu, in preverili, če si zares zasluži najvišje mesto med cranchiji.

Cantiere Nautico Cranchi je eden od stebrov italijanske navtične industrije oziroma sinonimov zanjo. Redko kdo se lahko pohvali z letnico ustanovitve 1870 in neprekinjenim delom do danes. Med njimi sta tudi legendi, Fratelli Benetti iz leta 1873 in v severni Nemčiji še bolj legendarni Lürssen iz leta 1876. Ni kaj, zelo ugledna družba in to si Cranchi tudi zasluži. Giovanni Cranchi je tega leta ob jezeru Como odprl podjetje za izdelavo ročnih izdelkov. Tradicija se je nadaljevala, ko so leta 1967 začeli z izdelavo v poliestru, leta 1993 pa so začeli prodajati v ZDA. Leta 1997 so odprli lastni Cranchi Marine Test center v San Giorgiu di Nogaro blizu Vidma, kjer so še danes. Leta 2004 so začeli uresničevati projekt Seventy Plant 4 s 140.000 kvadratnimi metri površin,  od tega 30.000 kvadratnih metrov pokritih površin.

Današnja paleta cranchijev ima 24 modelov v devetih podskupinah – Flybridge yachts, Masteryachts, HT, Offshore Class, Pelican, Master cruise HT, Master cruise, Sport line in Yachts Class. Pod temi imeni jih vsi morda ne poznamo, toda Atlantique, Mediterranee in Endurance so imena, ki jih mnogi bolj poznajo in so že v ušesih. Bogata prodajna paleta in na vrhu v skupini Yacht Class je prav cranchi sixty 4 HT, ki smo ga preizkusili v Piranskem zalivu. Do sedaj so izdelali šest plovil in na letošnji razstavi v Genovi nameravajo predstaviti še različico s sončno palubo.

Admiralski cranchi si zasluži to visoko mesto. Moderna in agresivna zunanjost, izredna skrb za podrobnosti, zelo tiha plovba in minimalistično pohištvo v notranjosti so njegovi atributi za nakup. Vaši atributi so priskrbeti 1,8 milijona evrov in odpluti z njim na udobno in zanimivo dopustniško križarjenje.