Čopi-Margon, 20:10 let

Čopi-Margon, 20:10 let

Val 190

Tomaž Čopi in Mitja Margon letos obeležujeta dvajseto obletnico skupnega jadranja in deseto obletnico odprtja trgovine Sailing Point v Portorožu.

Včasih se zdi, da je Tomaževa in Mitjeva zgodba ena sama pravljica, ki je trajala, traja in bo trajala …

Vsaka uspešna zgodba ima seveda glavna akterja, v tem primeru Tomaža in Mitjo, za vsakim uspehom pa stoji vrsta ljudi, brez katerih zgodba ne bi bila popolna. V desetih letih plimovanja trgovine Sailing Point, ki je kot takšna edina na slovenskem trgu, se je zamenjalo kar nekaj sodelavcev in prav vsak od njih je pustil svoj kamenček v skupnem mozaiku. Na že tradicionalen četrtek, v času navtičnega sejma Internautica, se je pred trgovino Sailing Point v Luciji odvilo prav prijetno druženje, kjer so se (ponovno) srečali poslovni partnerji, prijatelji in tisti, ki so zaslužni, da se je zgodba Čopi-Margon vsa ta leta pisala. Ekipa, ki ostaja in ji gredo pohvale in zahvale za angažiranost in energijo, ki jo dnevno delijo s kupci. Ekipo, ki je sodelovala pri pripravi obletnice, pa so poleg jadralskih legend sestavljali Bojan Gale, Anja Gomezel, Marko Margon in Neja Zupančič.

Pod senčko jader, ob kulinaričnih užitkih Andreje Kovačič iz Casa del Papa, d. o. o., in prijatelja, vinarja Stojana Ščurka, ki je skozi večer peljal in tkal nitko svojih vrhunskih vin, so se obujale jadralske zgodbe. Vrhunec večera pa je bila seveda torta in prijetno druženje se je nadaljevalo do jutranjih ur v Alayi.

Več si lahko preberete v 190. št. revije Val navtika.