COLMAR – ko morje zamenjajo bele strmine

COLMAR – ko morje zamenjajo bele strmine

Val 253
AVTOR Uredništvo 
FOTO arhiv Colmar

Pozimi privoščijo navtiki morju in svojim barkam zaslužen dopust. Privoščijo pa ga tudi sebi. Drugačnega. Na vodi, ki je v trdnejši obliki kot v vročih poletnih dneh. A čar narave ni v zimskem času nič skromnejši, saj ustvarjajo pravljični gozdovi in gore, prekrite z debelo snežno odejo, in zasnežena pobočja, ki se lesketajo v soncu, popolno kuliso za številne aktivnosti. Ko si boste za začetek letošnje smučarske sezone (upajmo, da do nje zaradi trenutne situacije pride) zaželeli nove smučarske opreme, pomislite na Colmar. Na blagovno znamko, ki je bila leta 1923 ustanovljena v Monzi kot družinsko podjetje in si tudi danes prizadeva združiti šport, eleganco in tehnično dovršenost v eno oblačilo. Na Colmar prisega kar nekaj nekdanjih velikih smučarskih imen, kot je na primer Alberto Tomba.

Ob predstavitvi kolekcije za prihajajočo zimo in uradnem vstopu v desetletje, ko bo Colmar praznoval stoletnico svojega obstoja, se je podjetje iz Monze odločilo, da nameni poudarek določenim vidikom v svojem poslovanju. Eden izmed njih je trajnostna naravnanost izdelkov. Colmar jo izkazuje z izbiro polnil, ki so sestavljena iz 90-% recikliranih vlaken, kot so revolucionarni Teflon EcoElite vodoodbojni tretma (ki prihaja iz obnovljivih virov in ne vsebuje fluoroogljika ter je že nekaj let del družine ekoloških tehnologij, ki ga Colmar uporablja v celotni kolekciji), votla poliestrska vlakna (ki postajajo umetno izolacijsko polnilo v smislu alternative puhu, ki ohranja svoje toplotne lastnosti tudi, kadar je moker) in Grafen (ki zaradi tega inovativnega nanotehnološkega materiala omogoča telesu, da je toplota enakomerno porazdeljena, hkrati pa tudi razprši statiko).

Dva pomembna poudarka kolekcije sta tehnologija in udobje. Preučevanje in raziskovanje vedno naprednejših materialov za nenehno izboljševanje gibalnih lastnosti sta nujni zahtevi v vsaki sezoni. Podloge in vrhnji materiali zato postanejo raztegljivi, nekatere jakne so zasnovane z vodoodbojnim puhom, tehnologija Graphene pa se uporablja pri vedno večjem številu Colmarjevih izdelkov. Linije in kroji ženske smučarske kolekcije sledijo silhueti telesa, s tem poskrbijo za še svobodnejše gibanje. Plišasti flis se uporablja na strateških delih z namenom povečanja ugodja in udobja, vedno več je tudi stilskih značilnosti, vključno z barvami, ki v različnih linijah v kombinaciji z osnovnimi barvami postanejo hiper-energične. Kolekcija Kapsul Moonlight Shadow je namenjena ženski, ki obožuje glamur in dinamiko v enem. Ženskost poudarjajo srebrne zrcalne tkanine, združene z živalskim potiskom, stranski inserti in pasovi. Celoto zaključijo smučarske hlače v enakem slogu ali pa ženstvene smučarske pajkice.

Na drugi strani pa za moškega smučanje postane resnično potovanje z linijo Ski Travel. Vsestranskost kolekcije pomeni, da jo je mogoče uporabljati tako v mestu kot v gorah, zahvaljujoč posebnim apliciranim podrobnostim, kot so notranji pasovi, ki omogočijo obešanje jakne z ramen, in žep, ki lahko deluje kot nahrbtnik na hrbtu. Sodobni popotniki zlahka odidejo iz mesta na smučišča in obratno, vedno v popolnem slogu.

Zastopnik v Sloveniji: Bora d.o.o.