Clear aquarius cabin

Clear aquarius cabin

Val 166

Športnost in eleganca

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Ko me pokliče Mladen, me skoraj vedno čaka kakšno zanimivo doživetje. Tokrat smo se odpravili na enodnevni izlet v Catanio na Siciliji. Zjutraj z avtom v Benetke, na letalo in zvečer nazaj, vmes pa smo se spoznali z ladjedelnico in novim čolnom, ki bo odslej na voljo na slovenskem in hrvaškem trgu.

Ladjedelnica Clear je v določenih pogledih dokaj svež veter na navtičnem trgu, nikakor pa niso začetniki v izdelavi plovil za prosti čas. V preteklosti so si izkušnje nabirali z izdelavo trupov in drugih delov iz stekloplastike za priznane italijanske znamke napihljivih čolnov, pred dvema letoma pa so se odločili, da bodo trgu ponudili tudi čolne pod lastno blagovno znamko. Gre za odprte čolne in čolne s kabino v dolžinskem razponu od 6,15 do 9,20 m. Čolni imajo izrazito ostre V oblike podvodnega dela trupa, kar so nedvomno povzeli po napihljivih čolnih, katerih plovne lastnosti so večinoma zelo dobre.

Na splošno moram priznati, da mi je bil čoln zelo všeč, le kokpit bi lahko bil za moj okus malce prostornejši. Je pa za višje raščene kabina zelo primerna, saj redko kateri čoln na sedmih metrih in pol premore tako veliko ležišče in možnost ločenega toaletnega prostora, v katerega se tudi dvometraš povsem spodobno odpravi opravljat svoje fiziološke dolžnosti. To sta zagotovo dve veliki prednosti tega čolna pred tekmeci, veliko pa pripomore tudi športno elegantni videz. Vse prepogosto se zgodi, da izdelava in plovne lastnosti nimajo prevelikega vpliva pri nakupu, a je aquarius tudi na teh dveh področjih presegel pričakovanja. Glede cen pa takole: aquarius s kabino v osnovni različici z Mercruiserjevim motorjem stane 42.535 €, brez motorja pa 34.500 €. Z Volvo Penta dizelskim motorjem je zanj treba odšteti 70.200 €, s Hyundaijevim motorjem pa 62.870 €. Osebno sem mnenja, da na čolnu te dolžine dizelski motor nima česa početi, za povrhu pa je pa še veliko dražji.