Čiščenje in nega obraza s karitejevim maslom

Čiščenje in nega obraza s karitejevim maslom

Novo iz L'OCCITANE

Olivier Baussan, ustanovitelj L’OCCITANA, je prvič slišal za karitejevo maslo na letališču, ko je potoval po svetu v iskanju novih sestavin in tradicionalnih načinov pridelave. Čim je spoznal zgodbo tega svetega drevesa in izvedel, da oreščke nabirajo izključno ženske, se je nemudoma odločil odpotovati v Afriko, v mesto Ouagadougou. Nekaj tednov pozneje je že oddal svoje prvo naročilo za karitejevo maslo.
To je bilo pred približno tridesetimi leti, ko so karitejevo maslo prodajali zgolj na krajevnih tržnicah, danes pa je ta vsestranska sestavina močno spremenila in izboljšala življenje mnogih Burkinčank. Na začetku je bilo v partnerstvo z L’OCCITANOM vključenih približno dvanajst žensk, danes pa jih v tej industriji dela več kot 15.000. Karitejevo maslo je postalo L’OCCITANOVA kultna sestavina, Burkinčankam pa je pomagalo pri ekonomski osamosvojitvi. Mednarodni uspeh je doseglo po zaslugi zadrug, ki stremijo k trajnostnemu partnerstvu in delujejo po načelih pravične trgovine. Prav to omogoča pridelovanje visokokakovostnega organskega karitejevega masla.
Pri L’OCCITANU so odkrili, da je karitejevo maslo, ki ga v burkinafaških zadrugah ženske ročno pridelujejo po tradicionalnem postopku, izjemno bogato z omega-6 maščobnimi kislinami in karitenom. Te izredno blagodejne molekule pomagajo navlažiti, nahraniti in dodatno zaščititi kožo. L’OCCITANOV laboratorij je razvil številne formule za nego obraza z ravno pravšnjo količino edinstvenega karitejevega masla, ki ustreza potrebam različnih tipov kože ter zagotavlja sproščenost in zaščito v vseh razmerah. V januarju 2015 se kolekciji pridružujejo novi izdelki, s katerimi bosta čiščenje in nega obraza postala pravi užitek.

 • Karitejeva lahka sproščajoča krema za obraz, 50 ml
  L’OCCITANOVA nova Karitejeva lahka sproščajoča krema za obraz z rahlo in nemastno teksturo je zasnovana s 5 % karitejevega masla, ki zadosti bistvenim potrebam normalne do mešane kože obraza, tudi tiste občutljivega tipa. Koža je trajno navlažena, prožna in mehka.
  Cena: 28,50 €
 • Karitejeva ultrabogata sproščajoča krema za obraz, 50 ml
  L’OCCITANOVA Karitejeva ultrabogata sproščajoča krema za obraz s kremasto in topljivo teksturo je zasnovana s kar 25 % karitejevega masla, ki zadosti bistvenim potrebam suhe do zelo suhe kože obraza, tudi tiste občutljivega tipa. Koža je trajno navlažena, prožna in mehka, zmanjša se tudi občutek zategnjenosti. Zaščitena je pred zunanjimi agresivnimi dejavniki in ves dan ostane sproščena. Izjemne vlažilne lastnosti kreme so dokazane tudi v ekstremnih vremenskih razmerah.
  Cena: 30,50 €
 • Karitejev ultrabogati balzam za ustnice, 12 ml
  L’OCCITANOV certificirano ekološki* Karitejev ultrabogati balzam za ustnice, obogaten z 10 % karitejevega masla iz pravične trgovine, pomaga navlažiti, obnoviti in zaščititi suhe in razpokane ustnice. Vlažilna formula naredi ustnice mehke, prožne in sproščene. Zimski poljubi bodo z njim še slajši …
  *Certifikata ECOCERT Greenlife in ECOCERT Environnement: Certifikat naravne in ekološke kozmetike in Certifikat pravične trgovine. Več na: www.ecocert.com.
  Cena: 9,20 €  
 • Karitejevo čistilno mleko, 200 ml
  L’OCCITANOVO novo Karitejevo čistilno mleko za obraz, obogateno z mehčalnim karitejevim maslom in blažilnim izvlečkom iz sladkega korena, kožo nežno očisti in odstrani ličila. Njegova kremasta tekstura kožo naredi prožno in sproščeno ter poskrbi, da ohrani svojo naravno vlažnost.
  Cena: 17,30 €
 • Karitejev nežni tonik, 200 ml
  L’OCCITANOV novi Karitejev nežni tonik z brezalkoholno formulo nežno zaključi odstranjevanje ličil in tonira kožo. Obogaten je z mehčalnim karitejevim maslom ter cvetnima vodicama cvetov pomarančevca in plavice, ki kožo očistijo ter ji podarijo mehkobo in svežino.
  Cena: 17,30 €
 • Karitejevo čistilno olje, 200 ml
  Spoznajte nov način čiščenja kože s karitejem! Svilnata tekstura L’OCCITANOVEGA novega Karitejevega čistilnega olja v eni potezi učinkovito odstrani nečistoče in ličila – tudi vodoodporna. Čistilna formula, obogatena s hranilnim karitejevim oljem, se ob stiku z vodo spremeni v mehko emulzijo, ki ohrani naravno vlažnost kože, pri tem pa je ne izsuši in ne pusti mastnega preostanka. Koža je očiščena in sproščena, polt pa je videti sveža in sijoča.
  Cena: 19,30 €

Prodajna mesta L’OCCITANE
LJUBLJANA: Mestni trg 7, Citypark, Mercator Center Šiška, Supernova Rudnik, Nama, Maxi
BLED: Cesta svobode 10 ● MARIBOR: Europark, Gosposka ulica 11 ● CELJE: Citycenter
NOVO MESTO: Glavni trg 13, Qlandia ● KOPER: Čevljarska ulica 35
PORTOROŽ: Obala 20 ● NOVA GORICA: Qlandia
Izbrana prodajna mesta Müller v Sloveniji

SPLETNA TRGOVINA
www.loccitane.si