Chaparral 250 signature

Chaparral 250 signature

Val 131

Nov cruiser

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Na minulih mednarodnih salonih navtike smo na Chaparralovih razstavnih prostorih v seriji cruiserjev videli dve novosti, in sicer večji model 350 signature in manjši 250 signature. Slednjega smo videli tudi pred dobrim mesecem v Splitu in sedaj na portoroški Internautici, kjer smo naposled z novincem uspeli tudi zapluti. V oblikovalskem smislu chaparral 250 signature sledi predhodnikom in hišni filozofiji linij in rešitev, ki nam olajšajo bivanje na čolnu.

Ladjedelnica Chaparral je znana po tem, da daje kupcu na izbiro veliko število barv, v katere lahko obarva trup. V našem primeru je bil čoln okrašen s široko črno črto preko trupa, prav tako črne pa so bile tudi ponjave, ki jih s pomočjo biminija namestimo na prednjo in zadnjo stran naprej usločenega radarskega loka.

Ladjedelnica Chaparral se je v tem razredu čolnov že dokaj dobro uveljavila tako v ZDA kot tudi v Evropi, in prepričani smo, da bo tudi novi “cruiserček” našel precejšnje število lastnikov, čeprav vlada zlasti med ameriškimi izdelovalci, ki so prisotni tudi na slovenskem trgu, precej hudih tekmic. Tekmic je preveč, da bi vse našteli, zato bomo v spodnji tabeli našteli le nekaj najbolj neposrednih, vse pa prihajajo iz ameriških ladjedelnic. Naj omenimo še cene. Za osnovni model z Mercruiserjevim osemvaljnikom 350 MAG, bravo III pogonsko nogo in brez dodatne opreme je treba odšteti53.258 € +DDV, dodatna oprema in močnejši motor pa lahko naneseta še nekaj tisočakov več.