DANES SE PRIČENJA MOS

DANES SE PRIČENJA MOS

 

Leto 2020 se je pričelo izjemno obetavno, saj je sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech konec januarja postregel s presežki na vseh področjih. Zadovoljstvo razstavljavcev in obiskovalcev je bilo moč čutiti na vsakem koraku, kar nam je napovedovalo še eno uspešno sejemsko leto. Svet pa se je od marca dalje vrtel v drugačni smeri, kar je globoko zarezalo tudi v delovanje naše družbe. Sprva smo bili primorani odpovedati tradicionalne pomladne sejme, sledili so trije strokovni sejmi, načrtovani v aprilu, nazadnje pa smo bili soočeni tudi eno izmed najtežjih poslovnih odločitev v zgodovini obstoja družbe. Največjo poslovno-sejemsko prireditev Slovenije, 53. MOS, smo namreč zaradi nepremostljivih ovir, povezanih s koronavirusom SARS-CoV-2, po posvetovanju s pristojnimi inštitucijami bili primorani nepreklicno odpovedati.

MOS je 52. let zapored predstavljal osrednjo poslovno-sejemsko prireditev Slovenije. Številna slovenska in tuja podjetja so si z razstavljanjem na MOS-u zagotavljala veliko večino letnega prometa in širila poslovne kontakte, zato smo prejeli številne pobude tako s strani razstavljavcev kot obiskovalcev, da bi kljub omejitvam sejem vendarle izpeljali ali nadomestili z digitalno verzijo. S podporo razstavljavcev smo se tako podali novim izzivom naproti in zasnovali unikatno interaktivno sejemsko platformo – SPLETNI MOS.

SPLETNI MOS je digitalna oživitev tradicionalnega MOS-a, ki bo potekal od 8. do 22. oktobra 2020. Z njim želimo MOS približati novim ciljnim skupinam in hkrati ohranjati stik z našimi zvestimi obiskovalci. Spletni MOS z dobro prepoznavno blagovno znamko in 52.-letno tradicijo pomaga razstavljavcem povečati doseg in ponuditi novo pot do potencialnih kupcev. Projekt zagotavlja interaktivni pristop, nadgrajen z aktualnimi marketinškimi pristopi. Razstavljavci in obiskovalci se bodo povezovali s pomočjo klepetalnika v živo, video konferenc (ZOOM, Skype) in tako obudili pristen stik v živo.

Bistvena prednost Spletnega MOS-a v primerjavi z drugimi tovrstnimi rešitvami je stacionarni studio v Kongresnem centru Celjskega sejma, od koder bodo potekale predstavitve razstavljavcev in obsejemski dogodki v živo. Vse to se bo sočasno predvajalo na FB profilu Celjskega sejma, kjer nas spremlja več kot 24.000 sledilcev, YouTube kanalu Celjskega sejma in spletni strani. S tem bomo zagotavljali vse ključne funkcionalnosti sejma, preslikane v digitalno različico. Prav tako bodo obiskovalci deležni ekskluzivnih sejemskih ugodnosti, razstavljavci bodo predstavljali novosti, v živo pa bo moč spremljati tudi različne strokovne obsejemske dogodke in predstavitve razstavljavcev.

Brez dvoma je jasno, da sejmi zadnje še niso rekli. Trdno verjamemo, da bo po koncu krize naše sejmišče ponovno napolnjeno s smehom,  pristnimi stiski rok in zadovoljnimi pogledi tako razstavljavcev, kot obiskovalcev. Hkrati pa smo kljub težki situaciji dokazali, da hitra odzivnost in jasna vizija vedno pokažeta nove priložnosti za razvoj in napredek delovanja naše dejavnosti.

Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem d. d.

/https://ce-sejem.si/