Čas je za popolne prvomajske počitnice!

Čas je za popolne prvomajske počitnice!

Val 186

Agencija svet križarjenj

Kaj je lepšega od tega, da že na začetku navtične sezone obiščete države in kraje, ki skrivajo najdaljšo in najpomembnejšo zgodovino človeštva? Kaj je lepšega od tega, da so vam vse informacije med potovanjem na voljo v slovenskem jeziku?Kaj je lepšega od tega, da vas vseh 8 dni razvajajo največja slovenska kulinarična imena? Kaj je lepšega od tega, da med tem doživite še koncert slovenske legende s črno kitaro?

Kje drugje naj se začne to romantično spomladansko pomorsko potovanje kot v Benetkah?!

Doževa palača, cerkev sv. Marka, steklarska delavnica na otočku Murano, …Z gondolo se lahko zapeljete skozi mesto kanalov in mostov, ki očara prvič, drugič, …,desetič. A tu bo na vaše vkrcanje čakala še veliko večja plovna lepotica.

Njen prvi postanek bo v italijanskem mestu Bari. Mesto Bari ni samo pomembno pristanišče Jadran, temveč tudi pomembno univerzitetno mesto. Stari del postreže z baziliko Sv.Nikolaja, katedralo San Sabino, gradom Barletta, novi pa z modernimi četrtmi, obalno promenado in nakupovalnimi ulicami.

Drugi postanek je  v Katakolonu, ribiški vasici, ki predstavlja izhodiščno točko za ogled antične Olimpije, rojstnega mesta olimpijskih iger. Možnosti ogleda so tu preštevilne…

Izmir je tretje največje turško mesto in za Istanbulom drugo največje pristanišče. Mesto je najbolj liberalno turško mesto, glede na vrednote, ideologijo, način življenja in enakost spolov. V okolici mesta se nahajajo antična mesta, kot so Efez, Pergamon in Sardis, ter turistični centri, kot je Kušadasi.

Istanbul je kulturno bogato mesto, zato vam priporočamo, da obiščete Hagia Sofijo (Agia Sofia), modro mošejo (mošeja Sultanahmet) ter palačo Topkapi (nekdanja rezidenca osmanskih sultanov, danes muzej z dragocenostmi). Obisk turške kopeli (hamam), pokušina doner kebaba ter baklave so obvezen del obiska tega prečudovitega mesta.

Nastanek mesta Dubrovnika, najjužnejšega hrvaškega mesta, sega v daljno preteklost ter je, ” podobno kot v primeru mnogih starih sredozemskih mest, ” obdan z legendami. Po ulicah Straduna ste se že sprehajali v vročih poletnih večerih. Pa ste lepote tega – za številne najlepšega – jadranskega mesta že občudovali v pomladnih dneh?

Šest velikih mest bodo povezovale velike kulinarične dobrote, ki jih bodo na ladji pripravljali trije slovenski kulinarični mojstri. Igor Jagodic je svoje kuharske izkušnje nabiral v JGZ Brdo pri Kranju, v hotelu Lev, hotelu Astorii, Grand Hotelu Toplice, njegova pot je zdaj zavila v Kavalovo restavracijo na Ljubljanskem gradu Strelec. Bine Volčič je veliko ime Gostilne išče šefa. Kritiki so o njem zapisali: Ker njegove sestavine ne poznajo meja in omejitev, njegovi krožniki poznajo barve, oblike, teksture in ideje. Njegove jedi so drzne, njihovi okusi pa nori. Visoka kuhinja s tatoojem. Kuharski mojster Uroš Štefelin je vilo Podvin obudil iz spanja in ji vdahnil novo energijo tradicije, kakovosti, povezovanja, širjenja znanja.

Veliki chef-i  bodo ekskluzivno za slovenske goste pripravili delavnice, jim pokazali svoje tehnike kuhanja, recepture, itd., kuharske animacije se bodo odvijale tudi za otroke.

Na vrhu kulinarične torte pa so bo svetil  koncert naše slovenske legende, ki v svojih mojstrskih rokah drži črno kitaro! Že veste, kdo bo z nami? Odgovor poiščite na spletni strani http://www.svet-krizarjenj.si/

Vse videno, okušeno in slišano bo brez dvoma zadostovalo za popolne prvomajske počitnice prav slehernega udeleženca križarjenja!