Caravelle 1860 br

Caravelle 1860 br

Val 131

Amerikanec

AVTOR Marko Čurin
FOTO Marko Čurin

Od letošnjega leta je to močno podjetje iz ameriške države Georgia prisotno, preko slovenskega zastopnika tudi na našem tržišču. Začetek proizvodnje čolnov sega v davno leto 1966. Prvi modeli so bili prvič predstavljen na navtičnem sejmu na Floridi. Takrat so predstavili že tri modele 21, 26 in 27 čeveljske odprte čolne. Seveda je šlo še za klasično proizvodnjo s polistrskim dnom in lesenimi ojačitvami. Leto 1972 je bilo prelomno saj so prvič predstavili klasičnega fishermana s poliestrskim dnom dolžine 28 čevljev . Nato je proizvodnja rasla in danes obsega 600 do 800 plovil letno v dolžinah od 18 do 28 čevljev ali v nam bolj domačih enotah od 5.40 do 8.30 metra . Od leta 2004 naprej ne uporabljajo več lesenih delov pri proizvodnji.

Najmanjši model nosi oznako 1860 BR kar pomeni da je čoln odprtega tipa brez pramčne kabine katero je nadomestil pramčni sedežni kot, ki pomaga pri prevozu večih potnikov na majhnem prostoru. Tako imenovani bow-riderji so vedno bolj popularni pri dnevnih avanturistih in tistih, ki želijo preživeti adrenalinske počitnice vključno s smučanjem, vleko z tubami ali zgolj preganjanjem po morski gladini.

Caravella je odličen počitniški gliser z dovolj prostora za številno posadko, ki se navdno zbere ko se lastnik čolna pripelje na plažo. Izbira motorja je za ta model več kot primerna in nudi tudi več adrenalinski užitkov. Ne skriva športne naravnanosti in se bo odlično podal tistim, ki sta jim na kožo pisana zabava in hitrost. Pri ljubljanskem podjetju Vrtinc d.o.o. si ga lahko omislite kot lastniškega ali ga le najamete za krajše poletne avanture.