Cap camarat dc 5,5

Cap camarat dc 5,5

Val 164

Žepni cruiser

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Za Jeanneau lahko brez težav trdimo, da ima najpopolnejšo ponudbo plovil. Domala vsak navtik pri tem francoskem velikanu najde nekaj zase in tako je tudi s tistimi, ki si želijo čoln, ki ga bodo lahko popeljali s seboj na prikolici, ga imeli privezanega v kampu ali na boji »gazde« apartmajev, v katerih preživlja dopust, hkrati pa si ne želijo odpovedati dvo- ali tridnevnega izleta na bližnje otoke in zalive.

Različice dc serije cap camarat so zelo posrečena izvedenka teh tudi sicer odličnih čolnov. Odličnih predvsem v smislu plovnih lastnosti. Preizkusil sem namreč že precej predstavnikov te serije, najbolj pa me je navdušil zdaj že stari model 925 wa, ki je z dvema Evinrude motorjema »letel« po valovih kot tank.

Med novimi je to vlogo prevzel 8,5 wa, s katerim sem prav tako imel priložnost pluti letos v Cannesu, toda več o njem v kateri od prihodnjih številk.

DC različice so za razliko od wa in cc oblik bolj namenjene družinskim izletom ali nekajdnevnim raziskovanjem v dvoje, saj je na istem trupu, ki zagotavlja dobre plovne lastnosti, v kokpitu večji poudarek na udobju in prostornosti ter rešitvah, ki sodijo zraven. To obliko palube pa so zelo dobro integrirali na sicer fishermanski trup. Uspelo jim je narediti kokpit, ki je impresivno prostoren za čoln te dolžine, v premcu pa so še vedno dosegli dostojno dolžino dvojnega ležišča.

Cap camarat 5,5 dc je všečen čoln, primeren tako za dnevna križarjenje, kot tudi za nekajdnevna raziskovanja zalivov in otokov v dvoje. Njegove dimenzije nam omogočajo, da ga peljemo s seboj prav na vsak izlet na morje, pa tudi, če samo za konec tedna. Cena se vrti okoli 12.000 € + DDV, temu pa je treba prišteti še motor in nekaj dodatne opreme.