Cap camarat 925 in 755

Cap camarat 925 in 755

Val 145

Jeanneaujeva ribiška navdušenca

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Med nedavne novosti iz Jeanneaujevega motornega programa lahko štejemo tudi novi cap camarat, ki nosi oznako 925. Slednji je večji brat nekoliko starejšega modela 755 in ker smo imeli priložnost zapluti z obema hkrati, ju bomo v tem prispevku tudi skupaj predstavili.

Pri tem moramo opozoriti, da meritve, ki smo jih izvedli na testu 755, niso točne, saj se je čolnu med nekajmesečnim počitkom v portoroški marini nabralo nekaj »podrasti«, kar je videti tudi na fotografijah v plovbi. Vseeno pa jih bomo navedli, saj rezultati kljub »bradi« sploh niso slabi.

Cap camarat 755

Čolna sta zasnovana po enakem konceptu z ravnim premcem, ki ga lahko oblečemo v blazine, sredinsko krmilno konzolo, v kateri je poleg armaturne plošče tudi vhod v podpalubje, in kokpitom, ki je namenjen tako počitku kot tudi »delu« – ribarjenju. Kokpit ima v ta namen na obeh straneh tudi odtoka, saj se pri ribičiji pogosto zelo umaže.

Na krmi sta na obeh straneh motorja stopnički; leva, pri kateri je tudi prehod v kokpit, je opremljena tudi s kopalno lestvijo, pospravljeno pod tikovo rešetko. Slednjega je mogoče odeti v tikovino, na sredini pa je v tleh nosilec za ovalno mizo, ki jo postavimo ob krmno oblazinjeno klop.

Krmilno konzolo ščiti vetrobransko steklo, ki ga obdaja nerjavni okvir, ki je hkrati tudi varen ročaj za prehod na premec. Armaturna plošča je dokaj preprosta in omogoča veliko prostora za namestitev sonarja in GPS ploterja, merilniki pa so dobro vidni in smiselno razporejeni.

Pri tovrstnih čolnih (walkaround) je premec lahko dostopen z obeh strani krmilne konzole. Kot smo že omenili, je oblečen v blazine, v premcu pa smo poleg vrtljivega reflektorja našli tudi sidrni okov, električni sidrni vitel in sidrnik s prostorom za sidrno verigo.

Cap camarat 925

925 je že na prvi pogled mogočnejši, kar je dokazal tudi med testno plovbo. Na željo lastnika je bil opremljen z dvema Evinrude zunajkrmnima motorjema E-TEC s po 184 kW (250 KM). Tudi 925 oblikovno sledi smernicam serije cap camarat, za katero je značilen visok in oster premec ter nizka krma, ki se nadaljuje v krmno stopnico, na katero sta pritrjena zunajkrmna motorja.

Tudi tukaj sta na obeh straneh motorjev stopnički in tudi tukaj je prehod v kokpit na levi strani, kjer sta tudi kopalna lestev in prha.

925 je tudi precej bolj bogato opremljen v ribiškem smislu in tudi kokpit je v ta namen mogoče popolnoma izprazniti in zložiti klopi v stene. V tleh kokpita so tudi štirje skladiščni prostori različnih dimenzij, skozi katere imamo tudi dostop do rezervoarjev.

Kokpit lahko brez težav spremenimo tudi v prijeten družabni prostor, s tem, da postavimo mizo in klopi ter dodamo še kakšen zložljiv stol. Preko kokpita lahko napnemo ponjavo, ki nas bo ščitila pred soncem in bivanje na čolnu še polepšala. Ponjavo napnemo preko biminija, ki se razteza na prednjo in zadnjo stran radarskega loka iz močnih nerjavnih cevi.

Krmarski prostor je nekaj posebnega, saj sploh nima sedežev, ampak samo konzolo z oblazinjenim prednjim delom, tako da krmarimo stoje, pri čemer smo naslonjeni na blazino.

Armaturna plošča je bogatejša kot pri manjšem modelu 755, lastnik pa si je že namestil Garmin GPS ploter 4008 novejše serije. Tudi sicer je bil 925 zelo dobro opremljen, saj smo našli blazine za sončenje na premcu, tikovino vsepovsod, bojler, mikrovalovno pečico … skratka vse, kar sodi v paket opreme »luxe«.

Prehoda na premec sta zelo varna, saj sta precej globoka in široka. Varen oprijem pa najdemo tako na ograji, ki obdaja palubo, kot tudi na okvirju vetrobranskega stekla in ob blazinah za sončenje na palubi. Ograja na premcu ni združena, kar omogoča lažji sestop, med opremo premca pa smo našli sidrni okov, sidrnik in električni vitel.

Cap camarat je za tiste, ki ljubijo nekoliko bolj živahno plovbo, hočejo imeti možnost prespati v kakšnem zalivčku in imeti čoln tudi za enodnevne ali tudi večdnevne ribiške izlete. Pri tem lahko izbirajo, kakšno mero udobja želijo imeti in koliko so za to pripravljeni odšteti. Cap camarat 755 se brez motorjev in dajatev začne pri 26.520 €, 925 pa pri 64.545 €.