Cap camarat 7,5 cc in style

Cap camarat 7,5 cc in style

Val 161

Športni ribič v dveh različicah

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc, Jeanneau

Francoski Jeanneau si po vzoru svojega lastnika Beneteauja zadnjih nekaj let tudi vzame čas in novinarjem z vsega sveta predstavi svoje novosti. Letos smo se srečali v Cannesu, kjer smo lahko preizkušali jadrnici jeanneau 409 in 439, štiri modele blagovne znamke Prestige in kar pet primerkov gliserjev serije cap camarat ter enega merry fisherja. Kljub ne prav rožnatim časom je Jeanneau trg založil z novostmi in novinarjem dal precej »snovi« za obdelati.

Med motornimi plovili smo preizkusili kar sedem modelov, vključno z novima predstavnikoma serije prestige (500 in 500s) ter nove predstavnike serije cap camarat. Med njimi je bil tudi model 7,5 cc, ki si ga bomo tokrat podrobnejše pogledali.

Čoln odlikuje izjemen podvodni del trupa, ki nudi udobno plovbo in mehko prehajanje valov ter se lahko pohvali z izjemno togostjo. Trup je osnova za nekaj različic v tej seriji. Obstajajo namreč še 7,5 dc (day cruiser), 7,5 wa, za katerega je značilen raven premec, pod katerim je kabina, in 7,5 style, ki se od modela cc le malo razlikuje.

Pri dveh različicah čolna in z bogatim spiskom dodatne opreme si čoln res lahko prilagodimo svojim željam in potrebam, če jih le poznamo dovolj dobro. Kombinaciji ribiških in družinskih izletov je morda bolj namenjen model style, medtem ko je cc bolj ribiško naravnan, saj omogoča namestitev več opreme in je zlasti v kokpitu precej bolj »delovno« naravnan. Kljub temu pa ni samo za ribičijo, saj z nekaj potezami brez težav preuredimo kokpit, tako da bo ribiški navdušenec nedvomno prepričeval ženski del posadke, da je tudi cc povsem dovolj udoben za izlete. Če ošvrknemo cenik, bomo videli, da je za čoln brez motorja treba odšteti 20.300 € in dodati še okoli 7.000 € za dodatno opremo.