Brezpogojna lepota- televizorji Samsung The Serif, The Frame in The Sero

Brezpogojna lepota- televizorji Samsung The Serif, The Frame in The Sero

Val 250
AVTOR Peter Lenarčič
FOTO arhiv Samsung

Dandanes je televizor postal veliko več kot le škatla, ki predvaja gibljive slike. Postal je pomemben del dekoracije prostora, tako podnevi kot ponoči, ko doda nepogrešljivo ambientalno osvetljavo. Poleg brezkompromisne slike pa danes od televizorja zahtevamo tudi povezljivost z vsemi napravami, vrhunski zvok in seveda vedno tanjša ohišja.

Letos je Samsung predstavil tri nove televizorje, katerih poslanstvo je uporabniku ponuditi vse zgoraj našteto in raven personalizacije dvigniti na novo raven. Novi televizorji se imenujejo The Serif, The Frame in The Sero (ta na slovenski trg šele prihaja). Čeprav so med njimi razlike, pri vseh najdemo izjemno Samsung tehnologijo. Tako se v njihovih ohišjih skriva t. i. »tehnologija kvantnih pik«, podprta z umetno inteligenco, ki zagotavlja, da bo ne glede na vir ali ločljivost vsebine vsa vsebina prikazana s 33 milijoni svetlobnih pik. Samsung televizorji vključujejo tudi tehnologijo, imenovano prilagodljiva slika, ki glede na pogoje v okolju gledanja avtomatsko prilagaja svetlost in barve vsebine ter zagotavlja še več užitka ob gledanju.

Slab zvok pokvari še tako kvalitetno sliko, zato je zvok ključna lastnost sodobnega televizorja. Samsung je na tem področju integriral več različno postavljenih zvočnikov, imenovanih Q-Symphony, in jih povezal z umetno inteligenco, da kar najbolj nevtralizira hrup okolice in gledalcu ustvari kar najboljšo tridimenzionalno zvočno kuliso, ne glede na to, kje v prostoru se nahaja. Zvočniki ostanejo aktivni tudi, če na televizor priklopite novi Samsung Soundbar. Pa še tole o zvoku: dandanes je navada, da se ne oglaša le televizor, temveč tudi gledalec. Tako novi televizorji podpirajo glasovne asistente, kot so Amazon Alexa, Google Assistant, Bixby in drugi, za lažje upravljanje.

Ker se težko ločimo od pametnih telefonov in so ti postali podaljšek našega zasebnega in poslovnega življenja, je Samsung v svoje naprave umestil funkcije za lahkotno povezovanje med telefonom in televizorjem. Televizor The Sero pa ima tudi sposobnost vrtenja zaslona in prilagajanja različnim formatom slike.

Dizajn je morda najbolj izstopajoča lastnost omenjenih televizorjev. The Serif in The Sero sta prejela tudi prestižno nagrado »iF Design Awards« v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, The Frame, na primer, pa je oblikovan tako, da spominja na uokvirjeno, na steni visečo sliko in s t. i. umetniškim načinom prav vsak dom spremeni v galerijo.

Televizor The Serif je v Sloveniji na voljo od 999 evrov naprej, The Frame pa od 499 evrov naprej.

Za več informacij obiščite www.samsung.com.