Boot Tulln 2009

Boot Tulln 2009

Val 138

Austrian boat show

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski in Messe Tulln

V avstrijskem Tullnu so pripravili že 38. razstavo navtike in vodnih športov. 350 razstavljalcev iz 13 držav je ponudilo na ogled motorna plovila in jadrnice, 45.000 obiskovalcev pa je uživalo tudi v ponudbi vodnih športov in navtičnih marin.

Vodilni avstrijski navtični sejem je po tradiciji na obrežju Donave v Tullnu, le 30 kilometrov stran od Dunaja. Tudi tokrat so ga zelo dobro pripravili in v štirih dneh je veliko obiskovalcev uživalo ob plovilih in opremi za počitnikarje in športnike. Avstrijski ljubitelji plovbe so v posebnem položaju, saj nimajo »svojega« morja, a za »svojega« imajo Jadransko in Tirensko morje.

Letošnja prireditev je bila pripravljena v izredno neugodnih razmerah na navtičnem trgu. Pravzaprav moram priznati, da pravega pomanjkanja ali odsotnosti nekaterih plovil ni bilo opaziti. Razstavne hale so bile polne in obiskovalcev je bilo veliko. Kljub prijetnemu pogledu na množice obiskovalcev pa so mnogi prodajalci kazali tudi dolge obraze, saj je zlasti italijanske ponudnike zajelo pravo malodušje.