Boot 2018, z novimi rekordi

Boot 2018, z novimi rekordi

Novinarji revije Val navtika smo te dni na boot Düsseldorf, največji navtični razstavi plovil, navtične opreme in vodnih športov na svetu, ki je tokrat z več kot 1.920 razstavljalci presegla dosedanji rekord.
Štart sejma je bil neobičajen, in sicer s tekmovanjem SUP-Challenge na Renu. Približno 30 poklicnih športnikov v stoječem veslanju se je od pristanišča v mestu odveslalo proti pet kilometrov oddaljenemu sejmišču.
Hala 6 ostaja »luksuzna hala«, kjer je na voljo za …ogled vse od hitrih in elegantnih čolnov do velikih luksuznih jaht, v hali 7A se predstavljajo ladjedelnice, ki gradijo jahte, daljše od 40 metrov. Manjša motorna plovila krasijo hali 9 in 10. Jadrnice so zasidrane v halah 15, 16 in 17.
Tisti, ki sami obnavljate plovila ali jih dodatno opremljate, boste obiskali halo 11, kjer boste prejeli tudi številne nasvete za obnovo in predelavo plovil.
V hali 12 je na voljo široka ponudba navtičnih oblačil, počitnice na vodi in ob njej pa so glavna vsebina hale 13. Marine, čarterska podjetja in jadralne šole se predstavljajo v hali 1