Biograd Boat Show 19.0

Biograd Boat Show 19.0

Val 224
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Navtično razstavo v Biogradu na Moru je spremljalo pestro dogajanje, kjer je bilo poleg številnih novosti moč doživeti navtično energijo v sproščenem vzdušju gostiteljev in razstavljavcev. Srednjeevropska navtična razstava je poleg novih plovil in nekaj jadranskih premier postregla še s programom B2B (poslovnim modelom), kjer je bilo registriranih skoraj 400 poslovnih subjektov. Veliko povpraševanje po razstavnih prostorih je botrovalo odločitvi organizatorja Ilirija d.d., da je ponudil razstavljavcem poslovno platformo, poimenovano Biograd B2B, kjer so se lahko različni poslovni subjekti registrirali in tako predstavili na razstavi, čeprav lastnega prostora niso imeli. Za sestanek ali srečanje s poslovnimi partnerji so lahko koristili opremo prvič organiziranega novinarskega središča.

Padel je nov rekord

Tudi letošnja rast v interesu sodelovanja na razstavi je presegla pričakovanja in potolkla vse dosedanje rekorde. Več kot 320 razstavljavcev je postavilo na ogled okoli 300 plovil. Letos so bile prvič v zgodovini že tri tedne pred pričetkom razprodane vse razstavne kapacitete, čeprav so bile slednje povečane za dobrih 1000 m2 dodatnih površin ob razstavnem šotoru C, tik ob glavnem vhodu. Nekaj dodatnih ponjav na plavajočih pontonih je bilo namenjenih razstavljavcem na morski strani, dodatno je bil za sprehajalce okrepljen pontonski most z dvojno širino, ki spaja severni del marine z zahodnim. Četrti video zaslon pa je popestril dogajanje predvsem v večernem času, ko se v sproščenem vzdušju nadaljuje druženje ob glasbi, dobri hrani in pijači. Da je tudi ta del pomemben za razstavljavce in obiskovalce, mi je v kratkem pogovoru zaupal direktor navtične razstave Biograd Boat Show 19.0, Milan Šangulin.

VN: Kako ste letos ob takem povpraševanju razstavljavcev zadovoljili prav vse želje in okuse? Bojda spet beležite rast v številu razstavljavcev glede na pretekla leta?

MŠ: Res je, navtična razstava ponovno dosega nove rekordne številke in glede na številen obisk smo podvojili površino pontonskega mostu in dodali več kot 1000 m2 novih razstavnih površin. Dodana je tudi nova kongresna dvorana ter nov produkt, poimenovan Biograd B2B. …

Več si lahko preberete v 224. št. revije Val navtika.