Big Six – Electricat 600 – solarni električni napihljivi katamaran

Big Six – Electricat 600 – solarni električni napihljivi katamaran

Val 253
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Blaž Stepišnik
DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Raziskovanje, plovba, prenočevanje, zabava, zelena energija – bivalnik, igralo in plovilo bi lahko bila definicija za Electricat 600, na kratko Big Six.

Napihljiv katamaran z električnim pogonom Big Six je novost na svetovnem tržišču. Izum podjetja Hovercraft d.o.o. je kako združiti več stvari za zabavo in prosti čas v en produkt. Napihljiv katamaran je pravi odgovor za ljubitelje narave, ekologije, sproščenih, a obenem aktivnih počitnic. Primeren je za jezera, reke in mirne morske zalive, kot je izpostavil iz lastnih izkušenj Blaž Stepišnik, direktor in soustanovitelj podjetja Hovercraft d.o.o., s katerim smo opravili intervju.

Ali je mogoče napihljiv katamaran Big Six, ki meri v dolžino šest metrov in ima sončne celice ter električni motor, prevažati z avtomobilom?

BS: Da, v osnovni izvedbi brez trdnega kokpita in konzole, treba pa je podreti zadnje sedeže. Sicer je potrebna prikolica s kesonom 300 x 200 x 150 cm, ki je hkrati tudi »garaža«, to pomeni, da se ga lahko v prikolici shrani preko celega leta in odpadejo stroški priveza ali garaže…

Več si lahko preberete v dvojni izdaji revije Val navtika, dec-jan.