Best of Boats

Best of Boats

Val215

 

Venček najboljših motornih plovil po oceni mednarodne žirije Best of Boats, največjega neformalnega in neodvisnega gibanja v navtičnem svetu, je na slavnostnem večeru razstave Boat and Fun v Berlinu pred številnimi gosti in predstavniki ladjedelnic razkrila zmagovalce letošnjega izbora najboljših plovil. Nagrada med nominiranci pripada najboljšim plovilom v posameznih kategorijah in izboru žirije glede na uporabniške izkušnje. Druga največja navtična razstava v Nemčiji, Boat and Fun, je tako podelitev nagrad za Best of Boats gostila že tretje leto zapored.

Otvoritveni večer plovil
Nemško glavno mesto Berlin je v tem času že odeto v lučke, kar predstavlja prijetno vzdušje, številni obiskovalci pa se kljub nižjim zunanjim temperaturam odločijo za ogled razstave Boat and Fun ter ogled plovil oziroma opreme za prihodnje leto. Je že res, da ni vreme najbolj naklonjeno izletom na vodi, a je to ravno pravi čas za menjavo starega plovila z novim ali nabavo in zamenjavo dotrajane opreme na svojem plovilu, ki ga želimo imeti na začetku sezone popolnoma pripravljenega. Razstava v Berlinu je tako bolj poznana po razstavljavcih potapljaške, ribiške, sup in surf opreme ter po plovilih do približno 40 čevljev s poudarkom na motornih ter manjših jadrnicah. Na dan pred otvoritvijo razstave pa je še zanimiva možnost ogleda razstave pred uradno otvoritvijo, s posebnim programom in domiselnim imenom Gala of the Boats. Upam si trditi, da je to najbolj obiskani dogodek, zanj je treba odšteti dvojno ceno dnevne vstopnice ali pridobiti vabilo. Zanimivo, kajti na slavnostnem večeru je na razstavnih prostorih posebno, veselo vzdušje, obogateno z glasbo in kozarčkom penine ali piva.

Boat and Fun 2016 v številkah:

  • 42.000 obiskovalcev;
  • 550 plovil;
  • 770 razstavljavcev;
  • prodajni odziv razstavljavec: dober–zelo dober.

Berlin 2016
Ob zaključku razstave so zapisali, da je razstavo obiskalo 42.000 ljudi, predstavljenih je bilo več kot 550 plovil, več je bilo opreme za vodne športe in dejavnosti ob vodi in v/na njej. Poseben del razstave v Berlinu je namenjen starodobnim ali klasičnim plovilom, med katerimi je bilo opaziti legendarne Rive. Da bi popolnoma razumeli razstavo v Berlinu, je treba stopiti še korak nazaj in si ogledati njihovo bogato naravno razvejanost z notranjimi vodami. Do pred kratkim se še spomnil nisem, da bi lahko s plovilom obiskal večja evropska mesta, no, vsaj tista, ki imajo v svoje osrčje speljane plovne reke. Manjše, večje, krajše in daljše z vključenimi jezeri tvorijo vodne poti, po katerih se opravljajo številne dejavnosti: od ribolova, turizma do športnih dejavnosti, kot je wakeboard žičnica. Zaradi naravnih danosti in seveda prebivalstva v okolici Berlina je Boat and Fun vodilna razstava, namenjena notranjim in priobalnim vodam ter številnim proizvodom, od manjših enostavnih plovil do opreme. …

O tem, katerim plovila so v letošnjem letu pripadle nagrade BoB, pa v 215. št. revije Val navtika.