Best of Boats – nagrada v sodelovanju z BOOT & FUN Berlin

Best of Boats – nagrada v sodelovanju z BOOT & FUN Berlin

AVTOR Uredništvo Val navtika
FOTO arhiv BoB

Mednarodna žirija je izbrala 21 finalistov v petih kategorijah za podelitev priznanj BOB 2020, ki bo potekalo 19. novembra 2020, v Berlinu.

Letos je bilo testiranih največ različnih motornih plovil, iz največ različnih držav, od kar poteka nagrada za Best of Boats. Več sto preskušanih plovil je v končnem izboru žirije, objavilo 21 finalistov v petih kategorijah. Strokovna žirija iz 15 držav je pod letošnjimi posebnimi pogoji izbrala mednarodne novosti med motornimi čolni iz celega sveta.

Letos je bila rdeča nit »misli globalno, preizkusi lokalno«, ko je žirija uporabila vse teste, tudi tiste narejen v domeni zastopnikov, za izvedbo največje nagrade med motornimi plovili. Nagrada BoB katera obsega teritorij od Rusije preko Evrope do Združenih držav Amerike, vključuje urednike in novinarje iz navtične stroke, kateri preskušajo plovila po strogih internih standardnih in objektivnih ocenah. Mednarodna nagrada BoB si je v navtični industriji prislužila naslov največje nagrade med motornimi čolni in je zato cenjena tako v profesionalni javnosti kakor tudi med številni podporniki in navtičnimi zanesenjaki.

Zmagovalci nagrade Best of Boats bodo prvič predstavljeni tudi v neposredni oddaji. Podelitev nagrad z žirijo BOB, skupaj z direktorji ladjedelnic in predstavniki mednarodne navtične industrije, bo v četrtek, 19. novembra 2020, na spletu, prenos bo dosegljiv tudi za širšo javnost.

BOOT & FUN BERLIN, ki je medijski pokrovitelj in partner nagrad Best of Boat Awards od leta 2014, bo tudi tokrat gostitelj in voditelj svečane podelitve nagrad za najboljše motorne čolne v petih kategorijah Najboljše za začetnike, Najboljše za družino, Najboljše za zabavo, Najboljše za Ribolov in najboljše za potovanja. V novi kategoriji Best for Future bo že drugič podeljen “Game Changer” iz ladijske industrije.

Še več si lahko pogledate in preberete na uradni spletni strani Best of Boats.

Finalisti nagrade Best of Boats Award 2020

NAJBOLJŠE ZA ZAČETNIKE

ASTender 340 (Nemčija)

ROM 28 (Portugalska)

Saxdor 200 Sport (Finska)

NAJBOLJŠE ZA DRUŽINO

Alfastreet  Cabin 28 (Slovenija)

Beneteau Antares 11 Fly (Francija)

Idea 80 (Italija)

Nuva M8 (Španija)

Prestige 420 Fly (Francija)

Ranieri Next 285 LX (Italija)

NAJBOLJŠE ZA ZABAVO

Axopar 37 / Brabus Shadow 900 (Finska)

Bavaria Vida 33 (Nemčija)

Frauscher 1212 Ghost (Avstrija)

Jeanneau Cap Camarat 12.5 (Francija)

Nimbus T8 (Švedska)

Sea Ray SLX 400 (ZDA)

NAJBOLJŠE ZA POTOVANJA

Absolute Navetta 64 (Italija)

Beneteau Monte Carlo 52 (Francija)

Sunreef 80 Power (Poljska)

Super Lauwersmeer 47 OC (Nizozemska)

NAJBOLJŠE ZA RIBOLOV

Bayliner Trophy 22 CC (ZDA)

Pilothouse Quicksilver 805 (ZDA)