Beneteau sense 43

Beneteau sense 43

Val 160

Korak v novo smer

AVTOR Uroš Gabrijelčič
FOTO Uroš Gabrijelčič

Potem, ko je francoski Beneteau v Genovi lani predstavil sense 50, prvo iz nove serije jadrnic, je postalo jasno, da so se francoski projektanti lotili ambiciozne prenove potovalnih jadrnic. Tega niso storili tako, da bi ukinili obstoječe modele oceanis, ki so dolga leta predstavljali protiutež jadralno »potentnejšim« firstom, ampak so v svoji izdelavi preprosto odprli novo linijo modelov, imenovanih sense. Prva je luč sveta ugledala sense 50, nedolgo za njo pa še sense 43. Z obema smo letos ob koncu marca jadrali med skupino otočkov, imenovanih Ile des Embiez.

Groupe Beneteau je največja navtična skupina in krizi navkljub je nadvse dejavna pri uvajanju novih modelov. V njenem programu jadrnic so že od leta 1977 modeli first, tem pa so leta 1985, potem ko je z leti postalo jasno, da obstaja med tekmovalno-potovalnimi in bolj potovalnimi jadrnicami čedalje večji prepad, dodali še linijo oceanis. Firsti so takrat postali še bolj jadralno poudarjeni, jadrnice z oznako oceanis pa so uvajale povsem nove standarde potovalne jadrnice, kjer je imel pri oblikovanju zasnove čarter odločilno besedo.

Beneteaujeva sense 43 (sens brez »e« na kocu v francoščini pomeni smer, smisel, razum, čustvo) je nedvomno inovativna barka, čeprav manj, kot si o njej mislijo njeni idejni očetje. Poskuse v to smer smo že videli in tudi ustvarjalci sensa jih zelo dobro poznajo. Ne glede na to pa jim je treba priznati, da so vrsto sodobnih `izumov` spretno vključili v nov projekt in da so trgu ponudili lastniško jadrnico, ki je bivalno očarljiva, praktična in uporabna in je kot nekakšna `vikendica` na vodi. Ob tem je tudi jadralno presenetljivo hitra, lahka za upravljanje in prijazna do uporabnikov (majhen nagib med jadranjem, na primer). Tudi osnovna cena (to, ki jo navajamo, priporoča izdelovalec svojim prodajnikom), je kar primerna, saj gre za veliko barko in veliko opreme, čeprav kar nekaj tudi takšne za doplačilo. Sense 43 je, tako kot njena večja sestra, jadrnica za dolga, brezskrbna križarjenja z veliko avtonomijo (voda, gorivo, velika skladišča za opremo, hrano in pijačo). Slovenskemu lastniku bo, na primer, če jo bo imel privezano nekje na slovenski obali, zlahka potešila žejo po, recimo, garsonjeri ob slovenskem morju. Njena dodana vrednost pa bo seveda sposobnost premagovanja manjših in večjih razdalj po Jadranskem ali kakšnem drugem morju.