Beneteau – Gran Turismo 50

Beneteau – Gran Turismo 50

Val222

Novi zastavonoša med športno potovalnimi motornimi plovili je že znan. Gran turismo 50 je prevzel primat svetovno priznane francoske ladjedelnice in skupaj z oblikovalci studia Nuvolari & Lenard ponuja izjemno kombinacijo dizajna in notranje izrabe prostorov. GT 50 je na voljo v dveh različicah s trdo streho, ki jo lahko v večjem delu odpremo, in različico s poveljniškim mostičkom, kjer pridobimo še eno površino, brez da bi s tem žrtvovali športni duh plovila.

Studio svetovnega kova, na čelu z našim rojakom Danom Lenardom in ladjedelskim inženirjem Carlom Novularijem je poskrbel za zunanje linije, ki sledijo filozofiji športno potovalnih Beneteaujevih plovil linije GT. Za obliko trupa in zračno stopničko druge generacije AirStep2 so odgovorni Beneteaujevi hišni inženirji, medtem ko so bili za notranji izgled in prefinjen okus interjerja zadolženi pri studio Andreani Design.

Ena od poglavitnih novosti pri Beneteau GT 50 je celotno upravljanje in nadzor plovila ter vseh sistemov na plovilu preko le enega centralnega sistema, tako imenovanega Ship Control. Sistem, ki ga je v večjem delu implementiral že švedski Volvo Penta na svojih motorjih, bo opremljal pogonski sklop IPS 600, ki zagotavlja izjemne zmogljivost in nizko porabo goriva.

Več si lahko preberete v 222. št. revije Val navtika.