Beneteau flyer 850 sd

Beneteau flyer 850 sd

Val 143

Beneteaujev fišermanček

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Flyer je Beneteaujeva serija motornih čolnov, kateri že dolgo časa nismo posvetili pozornosti. Na našem letošnjem obisku Marseilla pa smo se med drugim spoznali tudi z novim predstavnikom te, sicer ribičiji namenjene serije.

Gre za dobrih 8 metrov dolg fisherman, na katerega lahko namestimo dva zunajkrmna motorja z največjo močjo 147 kW (200 KM) ali en zunajkrmni motor z največjo močjo 221 kW (300 KM). Čolni teh oblik so že sicer znani po dobrih plovnih lastnostih, saj so namenjeni strastnim ribičem, ki se načeloma ne bojijo nekoliko višjih valov, posebnost tega modela pa je tudi patentiran AirStep trup, o katerem smo že pisali v prispevku o Beneteaujevem monte carlu. Tudi ta serija se namreč ponaša z omenjeno tehnologijo, ki pod omočenim delom trupa ustvarja tanko zračno blazino, ki zmanjšuje trenje in s tem porabo goriva.

Flyer 850 sun deck je značilen predstavnik te serije, ki je v zadnjih letih prav tako bila deležna določenih kozmetičnih in praktičnih popravkov. V splošnem lahko zatrdimo, da je solidno zgrajen čoln, ki bo služil svojemu namenu, ki je v prvi vrsti športni ribolov oziroma moško druženje, razočaral pa ne bo niti na družinskem dopustu, ki se brez težav lahko spreobrne v nekajdnevno križarjenje. Še skok na cenik. Brez motorja in DDV-ja je za flyerja 850 treba odšteti 39.900 €, z enim motorjem z 220 kW (300 KM) je treba doplačati 20.700 €, za dva motorja s po 147 kW (200 KM) pa 28.940 € in seveda dajatve.