Bavaria +

Bavaria +

Val 197

Brez skrbi na vašem plovilu

AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO arhiv Bavaria Yachts

Lastniki plovil se velikokrat srečujejo s težavo, kako najti informacije o svojem plovilu in opremi, kje se kaj na plovilu nahaja in kako se uporablja, kako naročiti rezervne dele za svoje plovilo, ko se slednje bodisi pokvari bodisi je dotrajano. Pri nemškem graditelju plovil so našli rešitev in jo poimenovali Bavaria+. Sistem je nadvse enostaven za uporabnika, saj je vse, kar mora ta storiti to, da s svojim pametnim telefonom ali tablico odčita QR kodo na svojem plovilu.

Za sproščeno navtično izkušnjo so tokrat poskrbeli pri Bavarii in tako postavili nov mejnik v poprodajni podpori svojim kupcem. Z njim so preko lastno izdelane aplikacije sklenili nevidni krog, delujoč na štirih platformah, poimenovanih Bavis, Shop, Check, Academy.

Vsak dan in vse dni v letu z vami

 Bavaria + je sistem, ki deluje 24/7 in vse dni v letu lastniku plovila posreduje uporabne informacije ter spremeni spoznavanje ali potovanje s plovilom v prijetno in zanesljivo izkušnjo. Zdi se, kakor da bi imeli s seboj virtualnega »serviserja« ali t. i. pomoč, ki zna odgovoriti na številna vprašanja od informacij o delovanju opreme do razpoložljivosti rezervnih delov, seznani pa nas tudi z informacijami v primeru okvare katerega vitalnega dela in dobavljivosti tega.

Bavis – informacijski sistem

 Sistem v sklopu Bavarie+ uporabnike informira o specifičnih znanjih, da se na svojem plovilu počutijo bolj samozavestni. Uporabnik je tako povezan z Bavario in deležen vseh informacij s platforme Bavis.

Check – pregled

 Osnova za posredovanje podatkov je QR koda, nameščena na plovilu. Branje QR kode s pametnim telefonom ali tablico omogoča dostop do podatkov. Vsi ključni podatki o plovilu, ki jih ima ladjedelnica, tako postanejo na voljo tudi lastnikom – uporabnikom. Informacije so različne: na primer, kako deluje sidrna vitla, kako se prižgejo navigacijske luči ipd.

Shop – nakup

 Možnost pregleda rezervnih delov na zalogi in njihovo naročilo predstavlja veliko prednost. Tudi kadar se kakšen del opreme pokvari med plovbo, je enostavno možno pregledati razpoložljivost, saj je sistem aktiven 24 ur na dan in sedem dni v tednu.

Prednost informacijskega sistema Bavaria+ s podatki o rezervnih delih in ključnimi informacijami o našem plovilu je na voljo vse dni v letu ob vsakem trenutku. V kratkem pri Bavarii pripravljajo še podporo Academy (izobraževanje), kjer bodo na voljo tudi izobraževalni programi o specifičnih elementih na plovilu. Znanja bodo posredovali izkušeni posamezniki s specifičnimi znanji in številnimi nasveti.