Bavaria sport 450, narejena za užitke

Bavaria sport 450, narejena za užitke

Val 193

Projekti

Narejena za užitke

Bavarci so predstavili še en model iz njihovega motornega programa do 15 metrov. Sport 450 je nov paradni konj iz flote motornih jaht in je še bolj razkošen z zmogljivim pogonom za več užitka na morju. Skoraj eno leto so porabili snovalci, da so pridobili vse podatke s svoje prodajne mreže in analizirali želje kupcev. Izdelek je tako rekoč na dlani in nudi kar štiri različice sport 450, in sicer: open, hard top, soft top in coupe.

Norbert Leifeld je bil poklican, da bdi nad projektom sport 450. Z izkušnjami in razvojno ekipo pri Bavarii je produktni vodja dosegel športno in udobno postavitev s številnimi dobro premišljenimi podrobnostmi. Za oblikovanje je bil odgovoren Marco Casali skupaj z italijansko oblikovalsko agencijo Too Design. Pri obliki trupa so svoje znanje vlili navtični arhitekti Insenaval SL. Za sodobno, elegantno in funkcionalno notranjost je oblikovala Bavariina strokovna ekipa sodelavcev v sodelovanju z oblikovalcem pri Unlimited.

Kokpit

Sport 450 je zasnovan s kokpitom izboljšane ergonomske oblike, na komandni plošči je še bolj logična razporeditev inštrumentov in vsi pomembni podatki za skiperja so jasno videti. V kokpitu je sedež tako nameščen, da omogoča 360-stopinjski razgled, kar dodatna olajša vožnjo in manevre v pristanišču ali marini. Za krmarjevim prostorom se nahaja bar, ki je lahko proti doplačilu nadgrajen z žarom in hladilnikom. …

Več si lahko preberete v Valu št. 193.