Bavaria sport 28

Bavaria sport 28

Val 157

Najmanjši v družini

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Lepega februarskega dne smo se zapeljali v koprsko marino in v mrzlem, z burjo očiščenem dopoldnevu zapluli z novo predstavnico Bavariinega motornega programa, ki je hkrati tudi vstopni model.

Če smo bili do Bavarie, govorim predvsem za motorni program, malce nezaupljivi, zlasti zaradi modelov prejšnje generacije, sem bil tokrat prav prijetno presenečen. Velik napredek je namreč viden predvsem pri izdelavi in čvrstosti.

Kar se oblikovanja tiče, moram reči, da nove Bavarie niso narejene za moje oko, je pa to zelo subjektivna stvar in marsikdo se ne bi strinjal z menoj. Moram pa priznati, da več kot sem časa preživel na čolnu, bolj so v ospredje hodile prednosti takšnega oblikovanja, oko pa se mi je na nov videz tudi hitro privajalo.

Videz in morda še ena ali dve malenkosti so tudi edino, kar bi ji potencialno lahko zamerili, a sta udobje in praktičnost večinoma odtehtala.

Če se ne motim, je to šele druga motorna Bavaria nove generacije, ki smo jo uspeli dobiti na test, čeprav ta generacija ni od včeraj. V letu 2011 imamo v Sloveniji kar dva uradna zastopnika za Bavariina motorna plovila, in sicer zastopnika, ki to znamko zastopa že nekaj let, in podjetje TTY, ki ga bolj poznamo po zastopstvu jadrnic znamke Bavaria, na področju motornih plovil pa po Seawayevemu hibridnemu greenlineu. Slednje nam je tudi omogočilo test osemindvajsetice, ki je na prodaj in si ga lahko ogledate v marini v Kopru, v kratkem pa lahko pričakujemo še večjo sestro, bavario sport 34, o kateri se bomo najverjetneje razpisali v majski številki.