Bavaria deep blue 46

Bavaria deep blue 46

Val 150

Admiralska motorna bavaria

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski

Največja bavaria, z zvenečim imenom “globoka modrina”, ponuja znano ime avtomobilske oblikovalske hiše, tri kabine, veliko odprtih sončnih površin, neobičajen Z pogon za to dolžino, odlično ceno, toda tudi precej vetra v laseh. Preizkusili smo jo v domačih vodah in mirnem morju.

Ob imenu Bavaria se mnogim navadnim smrtnikom takoj obudi v mislih južnonemška pokrajina, znana po odličnem pivu, avtomobilih znamke BMW in plovilih za zabavo. Pri tem najprej pomislijo na jadrnice, ki so že legendarno znane ter uveljavljene in precej manj na motorna plovila. In prav admiralsko motorno bavario sem imel prvič priložnost opazovati na lanskoletnem BOOT-u v Düsseldorfu in pred kratkim z njo tudi zapluti in ugotoviti, v čem je njena skrivnost. Prvi vtis na sejmišču je bil precej mešan – zakaj imajo malce neobičajni ali pa zastareli Z pogon namesto modernega IPS, zakaj nimajo višjega vetrobranskega stekla ali pa česa drugega za zaščito pred soncem in valovi. Zakaj imajo tako nenavadno obliko trupa oziroma premca ter jambora za luči. Zato sem povabilo za preizkus bavarie deep blue 46 z veseljem sprejel, saj je bila to »prva« bavaria v moji karieri in takoj moram priznati, da me je precej bolj razveselila kot tedaj, ko sem jo prvič opazil.

Admiralska bavaria deep blue 46 bo zelo prikupna vsem dosedanjim lastnikom manjših bavarij, saj jih bo navdušila z enako filozofijo, prostornostjo, tremi kabinami, privlačno ceno, a tudi z vetrom v laseh. Jaz bi izbral Sport Top različico v modri barvi trupa.