Bavaria 40 S

Bavaria 40 S

Val 161

Športna različica

AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec, Uroš Gabrijelčič

Športna različica bavarie cruiser 40 S je k nam priplula nedolgo zatem, ko smo testirali bavario 40 cr (Val 158). Nekaj manj opreme za križarjenje so nadomestili z opremo za tekmovanje in tako jasno dali vedeti, da je bavaria cruiser 40 S pripravljena za merjenje moči s tekmicami v razredu.

Po daljšem premoru so po tem, ko so opustili program match race (ali je k temu pripomogla `polomija` z match race 42, ne vemo), pri Bavarii spet nakazali, da se želijo s svojimi jadrnicami uveljaviti tudi na regatnih poljih. Vendar pa tokrat trgu niso ponudili povsem novega plovila, pač pa športno različico, ki se od izvedbe cr razlikuje po velikosti jadrovja, globlji kobilici, deloma preurejeni notranjosti in drugačni tehnologiji izdelave, kar vse pripomore k manjšemu izpodrivu in večji končni hitrosti pod jadri.

V osnovi identičen trup je lažji, saj so z uporabo 20-milimetrskega polnila bočne utrditve prenesli na strukturno odebeljene predelne stene. Dodatno stabilnost večji površini jader daje podaljšana kobilica, ki standardni ugrez (2,05 m) povečuje na 2,30 metra, pri tem pa krmilo ostaja enake velikosti in oblike. Je pa za 8 kg težji krmilni sistem mamba, ki pa boljše prenaša občutek obremenitve sil na krmilo kot predhodni. Z vsemi naštetimi spremembami naj bi bila bavaria 40 S konkurenčna tudi na hendikep regatah, primerna pa seveda tudi za monotipno jadranje.

Bavaria cruiser 40 S je dobrodošla in kar nekaj časa pričakovana osvežitev programa bavarskega podjetja v ameriški lasti. Ne da bi se odrekli bivalnemu udobju, so notranjost in palubo spremenili do te mere, da odgovarja regatnim potrebam, s tem pa postane sprejemljivejša za tiste jadralce, ki radi merijo svoje moči s sebi enakimi ali pa tiste, ki preprosto radi hitreje jadrajo. Ob tem ostaja osnovna cena zelo sprejemljiva, spisek dodatne opreme pa dovolj bogat, da si je mogoče jadrnico opremiti po svoji meri. Prve mednarodne regate so že potrdile usmeritev, jadrnice z oznako S so že nanizale nekaj zmag, tudi `naša` testna. Kako se bo odzval trg, bo pokazal čas. Sam bi potencialnim kupcem bavarie vsekakor svetoval S izvedbo (pa četudi za 15.000 € razlike v standardni izvedbi), saj posadka ob nedvomno večjih jadralskih užitkih v ničemer ne bo prikrajšana na križarjenjih.