Bavaria 37 Cruiser

Bavaria 37 Cruiser

Val 185
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

V Bavarii so ubrali pravo pot – takšno, ki prinaša očitne pozitivne rezultate. Že na prvi pogled se različica cruiser, pa tudi vse vision razlikujejo od predhodnic. Kot da ne prihajajo iz iste ladjedelnice! Ne samo glede kakovosti in še boljših plovnih lastnosti, nekateri napredki so skriti v drobnih malenkostih, ki jih je mogoče opaziti šele ob skrbnem pregledu. Da gre resnično za odličen izdelek, je mogoče sklepati tudi iz dejstva, da je enajstčlanska komisija največjih evropskih navtičnih revij bavario 37 cruiser uvrstila med nominirance za prestižni naslov European Yacht of the Year 2014 med potovalnimi jadrnicami….

…Krmilni kolesi sta postavljeni nekoliko bolj proti krmi; s tem so pridobili še več prostora v kokpitu. V njem je nameščena miza z vgrajenim chart ploterjem, ki je zaradi svoje velikosti dobro viden z obeh položajev za krmilnima kolesoma. Odprta miza v kokpitu meri 110 x 90 centimetrov in lahko zaradi svoje oblike gosti 6 članov posadke. Mizica ima v sredini utor za spravilo drobnih predmetov in prednastavljiv priklop za namizno svetilko, ki bo prišla prav ob večernem posedanju za mizo….

…Kuhinja je umeščena na desni strani, takoj po sestopu v podpalubje, in je v obliki črke L, dimenzij 159 x 128 x 60 cm. Dvojno korito in dva plinska gorilnika bosta zadoščala za kulinarične pregrehe. Pijača se bo lahko ohlajala v hladilniku, do katerega se dostopa z gornje strani ali se namesti v številne skladiščne prostore pod podnicami salona….

…Plovba je testnega dne obetala veliko užitka, kajti vetra je bilo dovolj, čeprav so ga spremljali tudi do enega metra visoki valovi. Za »ogrevanje« smo najprej preizkusili motorja Volvo D1-30 z 20,1 kW (27 KM) in zabeležili potovalno hitrost 6,4 vozla pri 2.500 vrtljajih ter več kot 8 vozlov pri polni moči in pri 3.000 vrtljajih…

Več si lahko preberete v 185. številki revije Val navtika.