Bavaria 34 sport

Bavaria 34 sport

Val 160

Prostorna in udobna

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Pred nekaj meseci smo predstavili najmanjšo med motornimi bavariami, model 28 sport. Če smo bili takrat navdušeni nad prostornostjo, smo pri 34 sport razumljivo lahko še bolj, saj se slaba dva metra več v dolžino krepko pozna na vsakem koraku.

Oblikovno sta si zelo sorodni – kako ne, saj sta sestri in tudi ta mi oblikovno ni preveč po godu, čeprav moram priznati, da me nova filozofija oblikovanja pri motornih bavariah (in tudi pri jadrnicah) vedno manj moti. Začetni šok je mimo, »zamere« počasi bledijo, ostajajo pa prednosti, ki jih prinaša takšen dizajn. Te so predvsem udobje in prostornost, zelo dober vtis pa je pustila tudi kar se tiče izdelave, saj so več kot očitno dali velik poudarek boljši kakovosti izdelave. Tokrat sicer nismo imeli burje, ki bi stresala barko z vsakim valom, kar je za prvi vtis zelo dober test, saj se med udarci slišijo vsi »črički«, a je boljšo kakovost vsekakor videti tudi pri tem modelu.

Treba je priznati, da so pri Bavarii naredili velik korak naprej zlasti pri kakovosti izdelave, pohvaliti pa velja tudi izjemno dober izkoristek prostora. To smo pohvalili že pri manjšem modelu 28 sport in pri 43 ht, s katerim je kolega Mitko plul v Carigradu, in tudi 34 sport je izpolnila pričakovanja.

Osnovni model z najšibkejšima bencinskima motorjema stane 111.900 €, z motorjema, kakršna je imela testna bavaria, 150.900 €, z D6 370 pa 130.900 €. Če želimo hard top, moramo doplačati še 18 tisočakov in si nekaj pustiti še za dodatno opremo. Tudi približno 20 do 25 tisočakov.